Close

Varför volontär?

Varför resa som volontär?

De allra flesta som reser som volontärer tycker att det är bland det bästa de har gjort. Hur kommer det sig?

Svaret varierar från person till person, men en anledning är helt säkert att det är en oslagbar kombination att göra en insats för andra och för sig själv. För det är bland annat det som det handlar om: du reser någonstans och bidrar med pengar, arbetskraft, dina erfarenheter och din livssyn. Det berikar förhoppningsvis livet för någon annan, och samtidigt kommer du att se och lära dig oerhört mycket. Du får nya perspektiv, upplever en ny kultur, träffar nya människor och lär dig nya saker samtidigt som du upptäcker en del av dig själv som du inte visste fanns.

Upplevelsen är inte lika för alla. Två personer som varit på samma volontärresa och deltagit i samma projekt kanske kommer därifrån med två helt skilda berättelser om tiden där. Det enda man kan säga med säkerhet är att det lär bli ett minne för livet!

Läs gärna våra vanliga frågor om volontärresorna.

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal

Det absolut bästa med att jobba som volontär var att man aldrig visste hur nästa dag skulle bli.

Denise Eriksson

Summa summarum, gör det! Jag kommer sakna så mycket. Min nya familj, lyxen att få dyka två gånger per dag, alla matlagningtävlingar om vilken hydda som lyckas fixa den bästa vegetariska måltiden......att varje morgon vakna upp och se den färgglada himlen över havet med fötterna i ljummen sand och sist men inte minst, att vara en del av en kamp att göra världen bättre.

Sanna
SannaMexiko