Close

Varför volontär?

Varför resa som volontär?

De allra flesta som reser som volontärer tycker att det är bland det bästa de har gjort. Hur kommer det sig?

Svaret varierar från person till person, men en anledning är helt säkert att det är en oslagbar kombination att göra en insats för andra och för sig själv. För det är bland annat det som det handlar om: du reser någonstans och bidrar med pengar, arbetskraft, dina erfarenheter och din livssyn. Det berikar förhoppningsvis livet för någon annan, och samtidigt kommer du att se och lära dig oerhört mycket. Du får nya perspektiv, upplever en ny kultur, träffar nya människor och lär dig nya saker samtidigt som du upptäcker en del av dig själv som du inte visste fanns.

Upplevelsen är inte lika för alla. Två personer som varit på samma volontärresa och deltagit i samma projekt kanske kommer därifrån med två helt skilda berättelser om tiden där. Det enda man kan säga med säkerhet är att det lär bli ett minne för livet!

Läs gärna våra vanliga frågor om volontärresorna.

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal