Close

Mustanger är en vild och hotad hästras. En del människor tror ändå att de kan tämja denna häst och köper infångade mustanger till ett lågt pris i tron att de kan rida in dem, vilket är väldigt svårt. Detta resulterar i att hästarna blir misshandlade, försummade och undernärda.

Mustanger är en vild och hotad hästras. En del människor tror ändå att de kan tämja denna häst och köper infångade mustanger till ett lågt pris i tron att de kan rida in dem, vilket är väldigt svårt. Detta resulterar i att hästarna blir misshandlade, försummade och undernärda.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i USA

 • Arbeta på ett räddningscenter för mustanger i Florida
 • Lär känna mustangen, den vilda hästrasen
 • Var beredd på att arbeta hårt, och det är värt det!

Hästcentret i Florida tar hand om dessa hästar, vårdar dem och gör sitt bästa för att tämja dem med positiva krafter och mycket kärlek. Målet är att hitta nya omsorgsfulla hem till de rehabiliterade mustangerna där de kan känna sig älskade. Dessvärre adopteras inte alla hästar, ibland p.g.a. att de helt enkelt inte tycker om människor. De hästar som anses vara ”wild at heart” tvingas aldrig till att arbeta med människor. De får istället ett livslångt hem på centret och en stor avskild betesmark.

Läs mer om vår samarbetspartner WHRC.

Vad går egentligen detta internship ut på? Här nedan kan du läsa mer om hur en vecka kan se ut på plats. Observera att ingen vecka är den andra lik och att förändringar kan ske på plats.

Vad går internshipet ut på?

I detta utbildningsprogram får du som hästvan ryttare, fem dagar i veckan under tolv veckor, ansvara för två Mustanghästar alternativt andra men utsatta hästraser som kommit till hästcentret. Du kommer under dessa veckor gå en skola där målet är att på bästa sätt förbereda och anpassa dina hästar att så småningom komma ut till permanenta och trygga hem. Detta program kommer att ge hästarna den ultimata rehabiliteringen till ett individanpassat hem utanför centret, och det kommer att ge dig som genuin hästmänniska en unik möjlighet att ytterligare förkovra dig i rehabilitering och träning av vilda hästar.

Livet på internshipet

Du kommer att tillsammans med vår huvudinstruktör Chezz Perlini, som driver Rafter P Horsetraining, och två andra elever i programmet fördjupa dig teoretiskt i såväl hästens anatomi som hästpsykologi och hur hästens beteende interagerar med människans. Du kommer att få ta del av de viktigaste verktygen för att på ett så okomplicerat och praktiskt sätt som möjligt kunna kommunicera med hästar. Eftersom detta ämne i praktiken kväver stort tålamod i en balanserad, harmonisk och stark ryttare, kommer du också att få guidning i redskap som Yoga och vikten i god hållning med mera.

Hästcentret tillhandahåller praktiken i utbildningen. Som student kommer du att bemästra det primära inom psykologi och beteende tillämpat på hästarna, så att er kommunikation som ryttare/ skötare och häst blir så bra som möjligt. Du kommer att lära dig att kritiskt tänka kring din träning med hästar och det anses fördelaktigt om du tar egna initiativ genom att kontinuerligt konsultera med dina medstudenter samt med instruktörerna.

Vilken nytta gör detta projekt?

I slutet av detta program kommer hästarna förhoppningsvis att adopteras bort, bara de uppvisar sig tillräckligt rehabiliterade för det. De kan vara i väldigt olika form då de kommer till centret. Vissa är fortfarande vilda, och andra är helt enkelt bara så misskötta att de aldrig fått en ärlig chans att lyckas må bra. Som student kommer du att vara i direkt medhjälp till att hitta stabila och kärleksfulla hem till dem där de sedan kan tillbringa resten av sina liv. Du har här verkligen chansen att göra påtaglig nytta och förändring för i första hand den amerikanska Mustangen. Målet är att Mustangerna och de andra hästarna på centret ska känna sig trygga och anpassade att fungera som sällskap åt såväl människor som till andra hästar. Vissa av hästarna kan kanske till och med användas som framtida terapihästar åt funktionsnedsatta människor.

Kort sammanfattat kommer detta program att lära dig hur hästar tänker, kommunicerar och fungerar, tydliggöra och stärka din roll som ryttare och tränare samt ge dig grundkunskaperna att efter tolv veckor själv avancera inom hästträning.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Du kommer att bo och jobba strax utanför den mindre staden Mims, cirka 40 minuters bilfärd från Orlando. Du bor tillsammans med andra volontärer vid hästcentret i ett hus med swimmingpool på baksidan. Måltider lagar ni tillsammans med roterande schema. Wi-Fi finns tillgängligt utan extra kostnad.

Övrigt

Under din lediga tid rekommenderar vi att du upptäcker den vackra St John’s National Wildlife Refuge, tar en båttur, besöker NASA:s rymdcenter och museum eller roar dig på en av de välkända nöjesparkerna i Orlando. Om du gillar att vara ute i naturen kan du ta vandringsskorna på och bege dig till Ocala National Forest som är den näst största skogen i Florida. Vid Florida Keys kan du ta en snorkel- eller dyktur. Missa inte South Beach i Miami med sina världskända stränder och spännande uteliv.

Startdatum för Horse Training School

2017: Inga startdatum bestämda ännu, kontakta oss vid intresse.

Pris för HorseTraining School

12 veckor 68500 kr

Förkunskapskrav
Medel- till avancerad nivå inom ridning och ridkonst krävs.

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning från flygplatsen (om du anländer mellan kl 9 och 21 på måndagen)

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (närmaste flygplats är Sanford Orlando International Airport (SFB), men du kan även flyga till Orlando International Airport (MCO))

 • Hämtning från flygplatsen vid ankomst annan veckodag än måndag (cirka 50 USD)

 • Försäkring

 • Visumkostnader (ESTA behövs för svenska medborgare)

 • Lokala utflykter

 • Fickpengar

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal