Close

Ta chansen och volontärarbeta på detta unika rehabiliteringsprojekt i USA. Här arbetar du på ett hästcenter som fokuserar på att ta hand om utsatta mustanger. På detta program kommer du att vara placerad nära Orlando, Florida, i en liten stad som heter Mims.

Vi erbjuder dig möjligheten att jobba med den fantastiska hästrasen mustang. Ordet mustang sägs ursprungligen komma från spanskans mesteño som betyder vild. Mustanger är ättlingar till de hästar som fördes in i USA av européer i slutet av 1400-talet. Mustangerna är svåra att tämja, men det finns ett fåtal som fungerar som ridhästar.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i USA

 • Arbeta på ett räddningscenter för mustanger i Florida
 • Lär känna mustangen, den vilda hästrasen
 • Var beredd på att arbeta hårt, och det är värt det!

Det som är speciellt på hästcentret är att du som volontär kommer att vara en central del av rehabiliteringen av vilda, försummade och misshandlade mustanger. Även under en så kort period som en vecka kommer du att kunna se en förändring på hästens beteende och ditt bidrag blir direkt synligt.

Du behöver inte några särskilda förkunskaper för att delta i denna volontärresa. All utbildning som du behöver för att kunna utföra volontärarbetet ges på plats. Alla åldrar är välkomna (från 18 år). Om du har ridvana sedan tidigare kan du få delta i ytterligare aktiviteter, t.ex. ridturer.

Några av höjdpunkterna på denna resa är att fördjupa dig i rehabiliteringsarbetet och att få jobba nära denna fantastiska hästras. Att lära dig om vilka hot mustangerna kan möta i framtiden samtidigt som du spelar en aktiv roll i deras bevarande. Att bo i Florida där du hittar turistattraktioner i världsklass. Att känna dig trygg i att du gör nytta och även kan se resultatet under din vistelse.

Läs mer om vår samarbetspartner WHRC.

Vad går egentligen programmet ut på? Här nedan kan du läsa mer om hur en vecka kan se ut på plats. Observera att ingen vecka är den andra lik och att förändringar kan ske på plats.

Vad går projektet ut på?

Mustanger är en vild och hotad hästras. En del människor tror ändå att de kan tämja denna häst och köper infångade mustanger till ett lågt pris i tron att de kan rida in dem, vilket är väldigt svårt. Detta resulterar i att hästarna blir misshandlade, försummade och undernärda.

Hästcentret i Florida tar hand om dessa hästar, vårdar dem och gör sitt bästa för att tämja dem med positiva krafter och mycket kärlek. Målet är att hitta nya omsorgsfulla hem till de rehabiliterade mustangerna där de kan känna sig älskade. Dessvärre adopteras inte alla hästar, ibland p.g.a. att de helt enkelt inte tycker om människor. De hästar som anses vara ”wild at heart” tvingas aldrig till att arbeta med människor. De får istället ett livslångt hem på centret och en stor avskild betesmark. Din närvaro är guld värd för att driva detta projekt framåt för att kunna hjälpa fler hästar.

Livet på projektet

Du jobbar vanligtvis varje dag, mellan ca 08.00 – 18.00, och får ledigt några timmar per dag däremellan så det finns även utrymme för fritidsaktiviteter under dagarna så som båtturer, besök till stranden, grillkvällar, hästshower med mera. Du har en dag ledigt per vecka, vanligtvis söndag eller måndag. Vid ankomsten kommer du att genomgå en projektintroduktion och få information om vilka problem mustangerna möter i USA och vad som görs för att underlätta för dem. Utöver den omfattande introduktionen kommer du att få säkerhetsföreskrifter och instruktioner hur du beter dig kring hästarna samt även ytterligare utbildning inför varje nytt moment du kommer genomföra. Du kommer även att bli tilldelad en mentor som kommer hjälpa dig att smidigt komma in i arbetsuppgifterna och livet på ranchen.

Den mesta tiden tillbringas med hästarna, med fokus på tre huvudområden – dagliga hästsysslor, skötsel av centret (städning, vattenbyte, utfodring, ryktning) och förbättringar av infrastrukturen såsom att sätta upp staket, måla och annat underhåll. Andra arbetsuppgifter kan även inkludera inhandling av foder och andra nödvändigheter till centret samt, utfodring av övriga djur på gården som är hundar, kor, getter, grisar, åsnor och kycklingar . Rehabiliteringsuppgifterna involverar att mata, promenera och rykta de hästar som av olika skäl inte är tama eller sociala. Rehabiliteringsarbetet kan vara känslomässigt och mentalt krävande. Du behöver vara i god fysisk form för att klara av att bära det tunga vattnet och orka med städningen.

Vilken nytta gör detta projekt?

För över 100 år sedan fanns fler än 2 miljoner vilda hästar i USA. I dagsläget är antalet nere i 15-20 000 individer. Infångade hästar håls i fångenskap där de ofta blir misshandlade på grund av sin vilda natur. Dessa hästar tas ofta från det fria genom våldsamma metoder och hålls i små, trånga utrymmen i väntan på att bli köpta eller på att dö. Den sorgliga sanningen är att hästarna ofta säljs till personer som inte förstår sig på dem och som försöker tämja dem med våld. I detta skede är det dessvärre inte längre en möjlighet att släppa dem ut i det fria igen – det bästa som kan göras för dem är att ge dem ett värdigt liv med människor. Genom att delta i volontärarbetet på hästcentret gör du en direkt påverkan genom att underlätta livet för den amerikanska mustangen.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Du kommer att bo och jobba strax utanför den mindre staden Mims, cirka 40 minuters bilfärd från Orlando. Du bor tillsammans med andra volontärer vid hästcentret i ett hus med swimmingpool på baksidan. Måltider lagar ni tillsammans med roterande schema. Wi-Fi finns tillgängligt utan extra kostnad.

Övrigt

Under din lediga tid rekommenderar vi att du upptäcker den vackra St John’s National Wildlife Refuge, tar en båttur, besöker NASA:s rymdcenter och museum eller roar dig på en av de välkända nöjesparkerna i Orlando (t ex Disney World och Universal Studios). Om du gillar att vara ute i naturen kan du ta vandringsskorna på och bege dig till Ocala National Forest som är den näst största skogen i Florida. Vid Florida Keys kan du ta en snorkel- eller dyktur. Missa inte South Beach i Miami med sina världskända stränder och spännande uteliv.

Startdatum för Volontärarbete med hästar

2018/2019: Ankomst måndag varje vecka.

Pris för Volontärarbete med hästar

2 veckor           10195 kr
3 veckor           14490 kr
4 veckor           18680 kr
5 veckor           23070 kr
6 veckor           26625 kr
7 veckor           29990 kr
8 veckor           33585 kr
9 veckor           37160 kr
10 veckor         40755 kr
11 veckor         44160 kr
12 veckor         47650 kr

Under perioden 1/6-30/9 tillkommer ett tillägg på 250 kr per vecka.

Följande reseberättelser från detta volontärprojekt hittar du här:

Margareta Hallqvist
Mitt volontärarbete bestod av att varje dag först ha ett morgonpass. Under detta pass mockar vi och fyller sedan på med mat och vatten inför dagen. Jag fick lära mig mycket om varför just en speciell häst skulle ha ett annat foder än de andra osv. Hårt arbete under hela förmiddagen och det är varmt, men mycket roligt och man känner att man gör nytta! Sedan kan det var något efter lunch, som t.ex house cleaning då alla hjälps åt med hushållstädning av huset vi bor i. Slutligen ett kvällspass där vi gör ungefär det som vi gör på morgonen! Tack för att jag fick möjligheten att volontära på Wild Horse Rescue Center, det har gett mig otroligt mycket!

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning från flygplatsen (om du anländer mellan kl 9 och 20 på måndagen)

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (närmaste flygplats är Sanford Orlando International Airport (SFB), men du kan även flyga till Orlando International Airport (MCO))

 • Hämtning från flygplatsen vid ankomst annan veckodag än måndag (cirka 50 USD)

 • Försäkring

 • Visumkostnader (ESTA behövs för svenska medborgare)

 • Lokala utflykter

 • Fickpengar

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal