Close

USA

Om någon tittar på en karta över USA och påstår att det är en kontinent kunde det nästintill vara sant. Åtminstone storleksmässigt och vad gäller mångfald inom såväl kultur, språk, geografi och natur. Dock är det ju faktiskt bara ett land ändå, om än enormt stort. För ska man ha en tillstymmelse till chans att sammanfatta denna jätte inom alla kategorier är kanske ordet ”stor” det mest rättvisa. Bilarna är stora, husen, städerna, stränderna, ja till och med matportionerna är stora i USA. Det som också är stort är drömmarna om landet. I princip ända sedan Kristina och Karl-Oskar satte spaden i Minnesotas bördiga präriemarker har vi nordbor drömt om landet med allt, om det så har gällt ett lyckligt skördeår, möjligheten att studera vid ett prestigefyllt universitet, toppjobbet eller helt enkelt bara lyckan som sådan.

Drömmarnas land

Det finns gränslöst många anledningar till att packa väskan och resa hit, och här finns något för alla. Du kan hitta allt ifrån yta, lyx och flärd med paparazzifotografen som dokumenterar från någon undanskymd buske i Hollywood, konstgjorda nöjesstäder som t.ex. Disneyland, kök bestående av enorma stekar och burgare in absurdum till miserabel fattigdom och kriminalitet i slumområdena. Men inte heller här tar det intresseväckande slut, för USA bjuder även på några av världens främsta museer, storslagen natur (exempelvis Grand Canyon och Klippiga bergen), väldiga världsstäder, pittoreska fiskebyar, kvalitativa musikfestivaler, högklassig skidåkning, tropisk värme och milslånga sandstränder med mera med mera. Listan behöver aldrig ta slut och den som reser hit får se!

Fakta om USA

Landsnummer: 1.

El: 120 Volt, adapter behövs.

Valuta: amerikanska dollar (USD). Läs mer om valuta till USA hos Forex.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till USA. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill volontärarbeta i USA? Vi hänvisar till UDs reseinformation för USA.

Visum: Om du ska åka på en av våra volontärresor behöver du inte ansöka om visum. Du åker då på det elektroniska ”visa waiver” och behöver endast göra en anmälan online innan du åker.

Vi skickar dig mer information när du är antagen på en resa via Volontära.

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal