Close

Upptäck Thailand bortom turiststråken samtidigt som du undervisar thailändska barn i engelska. Projektet tar dig till den idylliska fiskebyn Baan Nam Khem i Phang Nga-provinsen, vid kusten av den fascinerande Andamansjön i södra Thailand.

Phang Nga var en av de värst drabbade provinserna i Thailand av flodvågen den 26 december 2004. Området har idag återhämtat sig från den kraftiga naturkatastrofen – mycket tack vare det stora stödet från hjälporganisationer. Trots de omfattande hjälpinsatserna behöver invånarna i byn stöd och hopp om en ljusare framtid. Genom engelska undervisning kan du som volontär skapa bättre förutsättningar för barnen i byn.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Thailand

 • Undervisa barn i engelska på skola, daghem och ibland barnhem
 • Lär känna den thailändska kulturen och befolkningen i Baan Nam Khem
 • Närhet till att utforska den natursköna omgivningen i södra Thailand

Som volontär på detta projekt kommer du att bo och jobba i den harmoniska fiskebyn Baan Nam Khem. Lokalbefolkningen i den lilla byn består av både thailändare samt migrantarbetare och flyktingar från grannlandet Burma. De flesta människorna i byn försörjer sig på fiske, även om den ökande turistnäringen i närliggande staden Khao Lak och längs Andamankusten öppnar upp för nya möjligheter. Du kan välja om du vill bo i ett hus tillsammans med andra volontärer eller hemma hos en thailändsk familj. På dagarna jobbar du som assistent åt lokala engelskalärare på närliggande skolor. Projektet ger dig möjlighet att få en nära relation till barnen och invånarna i Baan Nam Khem. På fritiden har du även chansen att resa runt och utforska de fantastiska omgivningarna, njuta av de vackra stränderna och verkligen bli en del av den thailändska kulturen, på ett sätt som få turister får uppleva.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Att arbeta som volontär på detta projekt innebär att du undervisar barn i engelska samtidigt som du får chansen att uppleva både den varma thailändska och den fascinerande burmesiska kulturen.

Vad projektet går ut på

Volontärprojektet stödjer det lokala samhället genom att volontärer bidrar med undervisning i engelska, främst på skolor, men du får även möjlighet att hjälpa till på daghem och barnhem. Den växande turismen i området innebär en ökad efterfrågan på thailändare som kan tala engelska. Vikten av att lära sig engelska gör att barnen och deras familjer i byn är enormt tacksamma för det arbete som volontärerna utför. Som volontär undervisar du thailändska barn i engelska på en lokal skola i byn Baan Nam Khem. Du kommer jobba måndag till fredag med att assistera lärarna på skolan, planera och hålla egna lektioner samt undervisa i främst engelska men även leda aktiviteter såsom idrott, dans och lek.

Livet på projektet

När du anländer till Thailand kommer du att bli transporterad till byn Baan Nam Khem och därefter få en kort rundtur av området. Du inleder din tid som volontär med en introduktion tillsammans med de andra volontärerna, där du får lära dig om landets språk och kultur. Under introduktionen kommer du även få den aktuella kursplanen, förslag på lektionsplanering och introducerande information om barns utveckling och färdigheter. Som volontär på projektet behöver du inte ha någon tidigare erfarenhet av undervisning då du kommer att få lära dig grunderna när du anländer. Som volontär på detta projekt kommer du att jobba måndag till fredag. Du blir transporterad till och från skolan varje dag. Under dagen kommer du att vara involverad i undervisning, sagoberättande, sång, dans, bild och mycket mera. På kvällen finns tid till att förbereda dina kommande lektioner och att umgås med de andra volontärerna. På helgerna är du ledig och då kan du passa på att utforska landets natursköna omgivningar.

Vilken nytta gör detta projekt?

Din insats som volontär kommer inte bara betyda ett ekonomiskt bidrag utan även en ovärderlig hjälp med barnen som förbättrar deras framtidsutsikter. De lokala skolorna är enkla och undervisningen bedrivs i överfulla klassrum. Lärarna på skolorna är underbemannade och är i stort behov av stöd från volontärer för att underlätta deras arbetsbörda. Utan volontärprojektet skulle barnen i den thailändska byn varken ha råd eller tillgång till undervisning i engelska. Genom projektet utvecklar barnen sina språkkunskaper vilket i sin tur ökar deras chanser till en bättre framtid.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Du bor i ett volontärhus i byn Ban Nam Khem tillsammans med de andra volontärerna. Volontärhuset erbjuder bekvämligheter som rinnande vatten (kallt) och elektricitet. Du delar badrum tillsammans med andra volontärer. Ni sover i våningssängar i sovsalar av enkel standard.

Det finns möjligheter för en uppgradering om du hellre bor för dig själv i ett eget boende. Kontakta oss för mer information. Det finns även möjlighet att bo i värdfamilj.

Övrigt

Trådlöst internet finns i volontärhuset och det är även vanligt med internetcaféer. Det är enkelt och billigt att köpa ett lokalt SIM-kort till mobilen. Kontrollera med din mobiloperatör att din mobil är upplåst för utländska SIM-kort innan du åker hemifrån.

På helgerna har du chansen att uppleva mer av det storslagna landet. Upptäck den natursköna nationalparken Laem Ru, i provinsen Phang Nga. Omgiven av tropisk regnskog är nationalparken hem för exotiska djur- och växtarter. Njut av vita stränder med kristallklart vatten i en avkopplande atmosfär längst Khao Lak kusten. Utanför Khao Lak kusten ligger den berömda ögruppen Similian som bjuder på dykning i världsklass. Utforska vykortsparadiset Phi Phi-öarna, omgiven av branta kalkstensklippor tar ögruppen dig på en inbjudande resa till en av Thailands vackraste miljöer. Besök någon av landets magiska tempel och ta del av buddismens religiösa ceremonier. Delta i en thailändsk matlagningskurs och lär dig mer om landets berömda kök.

Startdatum för Undervisa barn i Thailand

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Undervisa barn i Thailand

2 veckor 17060 kr
3 veckor 19720 kr
4 veckor 20990 kr
5 veckor 23640 kr
6 veckor 24910 kr
7 veckor 27560 kr
8 veckor 28830 kr
9 veckor 31480 kr
10 veckor 32750 kr
11 veckor 35400 kr
12 veckor 36570 kr

Tillvalsmöjligheter

 • Tillval av Ledarskapskurs med certifiering från ILM (The Institute of Leadership & Management) för 2700 kr. Denna kurs i ledarskap ger dig ett certifikat efter avslutad kurs. Kursen består av teoretisk kunskap genom presentationer, praktisk erfarenhet av att leda aktiviteter, reflektion genom uppdrag och feedback samt träffar veckovis med egen mentor för att hjälpa dig utvecklas. Minimum 4 veckor.

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (vid ankomst inom utsatt tid)

 • Transport till och från projektplatsen

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • Baskunskaper i thai

 • Matlagningskurs

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Phuket))

 • Försäkring

 • Visumkostnader

 • Fickpengar (cirka 60 dollar per vecka)