Close

Vi kallar denna volontärresa en expedition, men den beskrivs kanske bäst som en utbildning, kombinerad med praktik, i att undervisa i engelska som andraspråk följt av en eller fler placeringar på skolor där du sätter dina kunskaper i verket och undervisar både vuxna och barn i engelska i södra Thailand. Behovet av att lära sig engelska är enormt stort i Thailand, inte minst i områden där thailändarna främst lever på turistnäringen. Att kunna erbjuda hjälp från volontärer som stannar en längre period är oerhört värdefullt och uppskattat.

Som volontär på denna expedition tillbringar du ett halvår i Thailand. De första 4 veckorna tillbringar du tillsammans med övriga volontärer samtidigt som du går en kurs i TEFL (Teaching English as a Foreign Language) och är stationerad på basen i Phang Nga-provinsen. Denna provins är ett av de områden i Thailand som blev värst drabbat av tsunamin 2004.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Thailand

 • Undervisa vuxna i engelska
 • Bli TEFL-certifierad (Teach English as a Foreign Language)
 • Få erfarenhet av att arbeta som lärare

Du kommer att ha praktiska övningar och undervisa tillsammans med de andra volontärerna samt ha eget ansvar för en klass. Efter de första 12 veckorna blir du placerad i en by i Thailand där du kommer att jobba som engelskalärare i olika former under resten av din vistelse. Under resans gång kommer du att ha många möjligheter att se dig om i Thailand och uppleva äkta thailändsk kultur, ofta bortom de stora turiststråken. För att kvalificera för denna expedition måste du ha mycket goda kunskaper i engelska.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Denna expedition är en perfekt start för dig som funderar på en karriär som lärare, eller redan har påbörjat dina lärarstudier. Här kommer du göra en stor skillnad både för eleverna du kommer att undervisa och för hela samhället.

Vad Internshipet går ut på

Volontärprojektet stöder det lokala samhället genom att volontärer bidrar med undervisning i engelska. Den växande turismen i området innebär en ökad efterfrågan på thailändare som kan tala engelska. Vikten av att lära sig engelska gör att barnen och deras familjer i byn är enormt tacksamma för det arbete som volontärerna utför.

Under dina första 12 veckor kommer du att genomgå en intensiv TEFL-kurs på 100 timmar med en kvalificerad handledare. Var beredd på att arbeta långa dagar (ca kl 8-18.30). Ni fokuserar på undervisning i allmänhet, teknik för lektionsplanering samt att du får praktisera på kvällarna genom att undervisa studenter i små och personliga klassrum. I slutet av kursen är du en lärare med vana att kunna använda dina kunskaper i olika miljöer, från små byar med knapphändiga resurser till större skolor där du undervisar som TEFL-lärare. Under dina första 12 veckor kommer du även att gå en kurs inom ledarskap.

Efter första månaden kommer du att ha ett två veckors lov innan du fortsätter undervisa i lokala skolor. Under lovet kan du även hjälpa till i lokala skolor, hjälpa parkrangers med deras engelska eller hålla övriga engelskalektioner. Under dessa två veckor är undervisningen beroende på samhällets behov just då. Efter lovet fortsätter du med ytterligare ett par veckor med TEFL-träning och kvällslektioner, men du kan nu ta en större roll i klassrummet som nybliven lärare. Efter de första 12 veckorna får du din arbetsplacering och kommer att få hålla dina egna klasser. Din arbetsplacering är beroende av att du genomför en lyckad utbildningsperiod.

Du kommer jobba måndag till fredag med att hålla egna lektioner samt assistera lärarna på skolan, planera lektioner samt undervisa i främst engelska men även leda aktiviteter såsom idrott, dans och lek. Volontärarbetet sker i direkt samarbete med lokala samhällen för att erbjuda gratis engelskaundervisning, träna thailändska lärare, assistera i utvecklingen av hållbara lokala affärsprojekt samt att utveckla lektionsplaner där viktiga samhällsfrågor diskuteras.

Livet på expeditionen

När du anländer till Thailand kommer du att bli transporterad till byn Baan Nam Khem i Phang Nga-provinsen och därefter få en kort rundtur av området. Byn ligger cirka två timmar norr om Phuket. Du inleder din tid som volontär med en introduktion tillsammans med de andra volontärerna, där du får lära dig om landets språk och kultur. Under introduktionen kommer du även få den aktuella kursplanen, förslag på lektionsplanering och introducerande information om barns utveckling och färdigheter. Som volontär på projektet behöver du inte ha någon tidigare erfarenhet av undervisning då du kommer att få lära dig grunderna när du anländer. Som volontär på detta projekt kommer du att jobba måndag till fredag. Du blir transporterad till och från skolan varje dag. Under dagen kommer du att vara involverad i undervisning, sagoberättande, sång, dans, bild och mycket mera. På kvällen finns tid till att förbereda dina kommande lektioner och att umgås med de andra volontärerna. På helgerna är du ledig och då kan du passa på att utforska landets natursköna omgivningar.

Om du har gjort bra ifrån dig efter avslutad arbetsplacering kan du vara en av de som blir erbjudna anställning hos vår samarbetspartner eller hos en utvald partnerorganisation i Thailand.

Vilken nytta gör denna expedition?

Din insats som volontär kommer inte bara betyda ett ekonomiskt bidrag utan även en ovärderlig hjälp för lokalborna som med bättre engelskakunskaper ökar sina möjligheter för vidareutbildning och har större chanser att lyckas i arbetslivet. Barn som lär sig engelska i en ung ålder lär sig snabbare och får således en bra grund inför framtiden.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på detta internship.

Äta och sova

Under de första 12 veckorna bor du i ett hus tillsammans med andra volontärer. Ni har rinnande vatten (kallt) och elektricitet. Ni sover flera volontärer tillsammans i sovsalar och delar övriga utrymmen på basen. Ni hjälps åt med att hålla ytorna städade och maten lagar ni tillsammans med roterande schema. Räkna med att äta mycket ris under din vistelse.

Under arbetsplaceringen varierar boende beroende på var du blir placerad. Det kan vara på volontärbasen, hos en lokal värdfamilj, på ett guesthouse eller i ett helt eget rum.

Det finns gott om internetcaféer i området och det är lätt att köpa ett thailändskt SIM-kort för att hålla kontakt med både nya vänner i landet och släkt och vänner på hemmaplan.

Övrigt

Som volontär på denna expedition har du en fantastisk möjlighet att upptäcka den häpnadsväckande omgivningen på din lediga tid. Många väljer att fortsätta sitt resande efter avslutad expedition tillsammans med en av sina nyfunna vänner. Andaman-regionen erbjuder oerhörda tillfällen att besöka närliggande öar, stränder, nationalparker och grottor. Varför inte åka på en helgutflykt?! Be gärna personalen på plats om hjälp när du planerar utflykter.

Ett bra tips är att besöka nationalparken Khao Sok med dess vackra sjö Cheow Larn och en regnskog på 740 kvm som huserar elefant, leopard, tiger, hjort, apa, ödla och fågel. Här hittar du även Rafflesia, världens största blomma som är hela 90 cm bred och har en unik arom – av ruttet kött! Du kan besöka nationalparken över dagen eller välja att stanna över natten i en trädkoja eller i en flytande bungalow. Ta en simtur i ett vattenfall, gå in i en kalkstensgrotta eller ta det lugnt och observera all den flora och fauna som omger dig.

Du tar dig till Phuket på ett par timmar med sitt välkända nattliv och här hittar du även fina dyk- och snorkelplatser. Om du hellre håller dig ovanför ytan kan du ta en båttur till James Bond Island som blev känd efter filmen, ’Mannen med den gyllene pistolen’ som utkom 1974.

Startdatum för TEFL-internship i Thailand

2019: 12 januari, 6 april, 29 juni, 21 september.

Pris för TEFL-internship i Thailand

24 veckor 62560 kr

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Arbetsplacering (om kvalificerad efter de första 12 veckorna)

 • Boende

 • Mat

 • Transport mellan Phuket Airport och projektplatsen vid ankomst/avresa

 • Välkomstmöte

 • Baskunskaper i thai

 • Introduktion till den thailändska kulturen

 • Ingående TEFL-träning och certifiering

 • Grupparbete och erfarenhet av ledarskap

 • Första hjälpen-kurs

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Phuket)

 • Försäkring

 • Visumkostnader

 • Transport till arbetsplaceringen

 • Fickpengar

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal