Close

Hjälp till att bevara den thailändska miljön och lär känna samhället som volontär i den vackra kustregionen Phang Nga. Som volontär på denna expedition kommer du att hjälpa till med klimat- och naturfrågor som är viktiga för regionen. I denna bildsköna del av världen inkluderar arbetet allt från att studera havssköldpaddor och mangroveskog till att undervisa lokalbor i engelska och miljöfrågor.

Res till denna häpnadsväckande del av Thailand – Phang Nga, med fantastiska öar och naturlig skönhet. Här kommer du som deltagare i ett internationellt team att assistera i bevarandet av regionens marina ekosystem.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Thailand

 • Bevara Thailands underbara miljö
 • Volontärarbeta i Thai Mueng National Park & Koh Kho Khao Island
 • Möjlighet att övernatta på enastående Similan Islands

Genom att delta aktivt som volontär på denna expedition får du en helhetsbild av vilka miljöproblem regionen ställs inför och vilka metoder volontärteamet använder sig av för att bemöta dem. Förutom de miljöfrågor du kommer att arbeta direkt med får du även en stor möjlighet att lära känna den thailändska kulturen genom olika samhällsinitiativ som inkluderar miljöundervisning och att hålla lektioner i engelska.

Var uppmärksam på att arbetsuppgifterna kan komma att variera under året eftersom flera av uppgifterna är säsongsbetonade.

Du kommer att uppleva ett unikt äventyr på denna mångfaldiga expedition. Höjdpunkter på resan är: bo och volontärarbeta i Thailand, perfekt läge för vidare resor i Asien innan eller efter volontärarbetet, besök ”James Bond Island” (känd från filmen The Man with the Golden Gun” från 1974), upptäck ett område som är känt för sin skönhet i form av korallrev, sköldpaddor och otaliga naturliga underverk, utveckla en mångsidig undervisning om hållbar utveckling, miljövård och samhällsutveckling; undervisa barn i engelska och vikten av att bevara vår miljö.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Under expeditionens gång kommer du att bli involverad i olika områden kring miljövård, samhällsutveckling och miljömedvetenhet. Det kommer även att finnas tid för utflykter och resor i området under ledig tid.

Vad expeditionen går ut på

Ditt deltagande i olika projekt är beroende av vilka behov som finns i området under den period på året som du befinner dig i Thailand. Från november till maj kan arbetet innebära studier av havssköldpaddor och allmän miljövård. Under regnperioden maj till oktober arbetar du mer i nationalparken och med samhällsfrågor. Detta innebär forskning kring mangroveskogen och plantering, studier kring mångfalden i närliggande nationalparker samt miljöundervisning. En del av de marina studierna sker under snorkelturer. Städning av stränder och undervisning sker året runt.

Samhällsprojekt kan variera från undervisning i miljöfrågor för hela samhällen, skolor, hotell, researrangörer och dykföretag för att de ska förstå vikten i att skydda vår närmiljö till undervisning i det engelska språket.

Livet på expeditionen

Efter att ha mött upp andra nyanlända volontärer på lördagen i Phuket Town kommer du att bli transporterad till byn Baan Nam Khem och därefter få en kort rundtur av området samt tillfälle att packa upp i lugn och ro. På söndagen inleder du din tid som volontär med en introduktion tillsammans med de andra volontärerna. På måndagen startar volontärarbetet på allvar och varvas samtidigt med fortsatt utbildning.

Expeditionen i Phang Nga har startats för att i samverkan med lokala samhällen bättre förstå effekten av förändrade miljöklimat. Målet är att kunna bevara den naturliga miljön i området under en lång tid framöver.

Turismen växer fortfarande kraftigt i södra Thailand och ofta utan någon tanke på hur den påverkar omgivningen. På denna expedition kommer du att samarbeta med lokalbefolkningen för att öka medvetenheten och vikten av att bevara naturresurser. Nedskräpning är ett omfattande problem i Thailand och framförallt på kusten. Genom att kontinuerligt städa stränder, mangroveskog och byar tillsammans med lokalbefolkningen hoppas vi på en förståelse för att effektiv sophantering är nödvändigt att implementera.

Vi rekommenderar att du har en god grundfysik för att delta i denna expedition. Värme och fuktighet kan göra att arbetet känns tyngre.

Vilken nytta gör denna expedition?

Din närvaro som volontär kommer att bidra till att skydda några av världens vackraste stränder och korallrev. Genom ett hållbart synsätt hjälper du till att utbilda lokalbefolkningen om miljöproblem i området och hantera sociala och ekonomiska påtryckningar som leder till förstörelse av korallrev, fiskarter och sköldpaddor.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna expedition.

Äta och sova

Du bor i ett volontärhus i byn Ban Nam Khem tillsammans med de andra volontärerna. Volontärhuset erbjuder bekvämligheter som rinnande vatten (kallt) och elektricitet. Du delar badrum tillsammans med andra volontärer. Ni sover i våningssängar i sovsalar av enkel standard.

Det finns möjligheter för en uppgradering om du hellre bor för dig själv i ett eget boende. Kontakta oss för mer information. Det finns även möjlighet att bo i värdfamilj.

Övrigt

Trådlöst internet finns i volontärhuset och det är även vanligt med internetcaféer. Det är enkelt och billigt att köpa ett lokalt SIM-kort till mobilen. Kontrollera med din mobiloperatör att din mobil är upplåst för utländska SIM-kort innan du åker hemifrån.

På helgerna har du chansen att uppleva mer av det storslagna landet. Upptäck den natursköna nationalparken Laem Ru, i provinsen Phang Nga. Omgiven av tropisk regnskog är nationalparken hem för exotiska djur- och växtarter. Njut av vita stränder med kristallklart vatten i en avkopplande atmosfär längst Khao Lak-kusten. Utanför samma kust ligger den berömda ögruppen Similian som bjuder på dykning i världsklass. Utforska vykortsparadiset Phi Phi-öarna, omgivna av branta kalkstensklippor tar ögruppen dig på en inbjudande resa till en av Thailands vackraste miljöer. Besök någon av landets magiska tempel och ta del av buddhismens religiösa ceremonier. Delta i en thailändsk matlagningskurs och lär dig mer om landets berömda kök.

Thailand är ett land med fantastiska platser att besöka. Om du har tid och budgeten för det kan du upptäcka följande platser innan eller efter volontärarbetet; vattenfallen i den vykortsvackra nationalparken Khao Yai, bergsstaden Chiang Mai, lokala stamfolk i provinsen Nam, stränderna vid ön Ko Tao och den marina nationalparken Mu Ko Chang, kungadömet Ayuthaya, templen och nattlivet i Bangkok och mycket mer.

Startdatum för Naturvårdsexpedition i Thailand

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Naturvårdsexpedition i Thailand

2 veckor 17120 kr
3 veckor 20140 kr
4 veckor 21780 kr
5 veckor 24800 kr
6 veckor 26450 kr
7 veckor 29470 kr
8 veckor 31110 kr
9 veckor 34130 kr
10 veckor 35775 kr
11 veckor 38795 kr
12 veckor 40440 kr

Tillvalsmöjligheter

 • Tillval av Ledarskapskurs med certifiering från ILM (The Institute of Leadership & Management) för 2700 kr. Denna kurs i ledarskap ger dig ett certifikat efter avslutad kurs. Kursen består av teoretisk kunskap genom presentationer, praktisk erfarenhet av att leda aktiviteter, reflektion genom uppdrag och feedback samt träffar veckovis med egen mentor för att hjälpa dig utvecklas. Minimum 4 veckor.

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Transport mellan Phuket Airport och projektplatsen vid ankomst/avresa

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • Utbildning som krävs för expeditionen

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Phuket)

 • Försäkring

 • Visumkostnader

 • Snorkelutrustning (cyklop, snorkel, fenor – för dig som åker nov-maj) ???

 • Fickpengar