Close

Thailand

Eftersom Thailand länge varit landet som först dyker upp i många människors tankar då vi snuddar vid ordet ”semester”, är vi många som gjort ett besök i landet och redan bildat oss en uppfattning om det. Men vad vi än förknippar med Thailand, om det så är grönskande djungel, mango sticky rice i världsklass, shopping i Bangkok, vågornas brus vid någon vit strand, vilda elefanter, den vänliga befolkningen eller kanske bästa partyt under månens sken på Koh Phangan så har landet en speciell egen liten plats i våra hjärtan. För alltid.

Asiens pärla

Du behöver inte åka särskilt långt ifrån Bangkoks flygplats förrän du snart upplever en speciell och behaglig känsla inombords. Det är varmt och skönt, atmosfären är vänlig och du känner doften av den delikata och oftast så vällagade maten på mils avstånd. Chilipeppar, curry, ingefära och koriander är bara en bråkdel av ingredienser du garanterat stöter på i landet och de kommer med all sannolikhet dominera i ditt kök då du sen är hemma igen. För här kommer en varning; maten är beroendeframkallande! Den frodiga naturen och de iögonfallande templen som sporadiskt tornar upp sig tillsammans med trädtopparna gör att du snabbt vill hoppa in i sagan och uppleva den. Thailand är landet där kultur och religion smälter samman. Landet där leenden och godhet föder fred och mer godhet. Thailändarnas buddistiska livsfilosofi avspeglar sig sannerligen i deras gästfrihet, vänlighet och inre harmoni. Detta och ofantligt mycket mer gör Thailand till Asiens pärla.

Att göra skillnad

När man får ta del av allt det goda i ett underbart land som detta kan det kännas fint att kunna ge något tillbaka, till landet i sig och folket. Förstås hör det till kutymen att respektera djur och natur. Till exempel ska du aldrig mata fiskar då du snorklar, och aldrig röra vid korallerna, men Thailand är också, inte att förglömma, ett fattigt land. Här kan du kombinera din semester med att jobba som volontär exempelvis för att undervisa barn i engelska. Elefantindustrin är tyvärr enorm i Thailand, och det finns många elefanter som är i behov av hjälpande händer bort från det grymma fångenskapet. Här får du även en chans att hjälpa utsatta elefanter tillbaka till ett drägligt liv i frihet.

Fakta om Thailand

Landsnummer: 66.

El: 220 Volt, svenska sladdar passar i en del, adapter är bra att ha med sig.

Valuta: thailändska bath (TBH). Läs mer om valuta till Thailand hos Forex.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Thailand. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill arbeta och resa runt i Thailand? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Thailand.

Visum: Svenskar behöver inget visum för vistelser upp till 30 dagar. För längre vistelser går det att få ett 90-dagarsvisum från Sverige om man t.ex. ska volontärarbeta i Thailand. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter ankomsten till Thailand. Vi ger dig utförlig visuminformation när du är anmäld till någon av våra resor i Thailand.