Close

Drömmer du om att jobba som safariguide? Följ med på denna spännande expedition till regionen Lowveld i Sydafrika, en av världens största reservat för storvilt, för att utbilda dig till guide och uppleva Afrikas vildmark när den är som bäst. Denna kortkurs är perfekt för dig som vill prova på livet som safariguide, eller helt enkelt vill njuta av en naturupplevelse i den afrikanska vildmarken du aldrig kommer glömma.

Upplev det ultimata Afrika ute i det vilda! Vill du förbättra dina chanser att få en drömkarriär inom djur- och naturlivet är det här en väg att gå. Samtidigt som du under 60 dagar upplever allt det magiska i den sydafrikanska vildmarken, kommer du att få kompetens och kvalifikationer till ett eventuellt framtida jobb som field guide. Bland annat får du, i ett internationellt team, djupgående lära dig hur man spårar djur för att kunna följa deras beteenden.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Sydafrika

 • Få inblick i om guide-yrket är något för dig
 • Gå in på djupet i lärdom om vilda djurs beteende och om hur vildmarken funderar
 • Ingå i ett internationellt team och träffa folk från hela världen

Läs mer om vår samarbetspartner Bushwise.

Som student på denna utbildning kommer du jobba med ett internationellt team för att samla in viktig data om rovdjurs och stora djurs beteenden i ett naturreservat. Denna kurs på 60 dagar ger dig inblick i hur yrket som guide är och om det är något för dig att satsa på.

Vad utbildningen går ut på

Olikt andra fältguide-kurser, utsätter denna kurs deltagarna för att regelbundet jobba och guida runt farliga djur såsom elefant, lejon, leopard, gepard och flodhäst. Denna ovärderliga erfarenhet ger studenterna en inblick i hur livsstilen, och framförallt arbetet som guide fungerar. De får samtidigt en underbar och häftig upplevelse efter att ha spenderat 60 dagar ute i det vilda.

Bo och arbetsträna i ett av Sydafrikas mest kända vildmarksområden medan du deltar i denna introduktionskurs. Få en smak för hur det skulle vara som fältguide och möt vilda djur, samtidigt som du lär dig allt om Sydafrikas flora och fauna, sov under stjärnorna, prova köra fyrhjulsdrivna fordon, lär dig tolka spår och tecken på djur och upplev djurlivet totalt utöver dina förväntningar! Allt detta där du samtidigt ökar dina chanser till anställning inom naturvårdsindustrin. Du kommer få fina kvalifikationer, relevant kompetens och rika erfarenheter att lägga till i ditt CV. Den här livsförändrade upplevelsen kommer att bli ett fantastiskt äventyr och steget du behöver för att öka din kunskap, bredda dina horisonter och hjälpa dig att välja karriären i dina drömmar!

Kursen drivs av den välkända organisationen Nature Guide Training i samarbete med Bushwise. Den akademiska läroplanen är ackrediterad av Field Guide Association of Southern Africa – FGASA, ”Sydafrikas kvalifikationsstyrelse”; och ”Hospitality, Education and Sports Training Authority”. Efter 60-dagars kursen får du en kvalifikation och du kan ha uppnått din FGASA-nivå 1-teori och lagt till en mängd andra färdigheter att inkludera på ditt CV, samtidigt som du fortfarande njuter av en oförglömlig djurlivserfarenhet.

Livet på utbildningen

Under denna kurs är inga dagar de samma, och du kommer lära dig något nytt varje dag. Förbered dig på tidiga morgnar. Så här kan en typisk dag på kursen se ut:

05.30 Kaffe och litet tilltugg

06.00 Game Drive / Walk

10.30 Brunch

12.00 Något av följande:

 1. Veckotentamen
 2. Självstudier
 3. Summering och sammanfattning av dagens projekt
 4. Spår- och teckenförberedelse
 5. Vila

15.00 Game Drive / Walk

18.30 Middag

 

19.30 Redovisning i form av PowerPoint-presentationer

Vilken nytta gör detta projekt?

Att så många som möjligt blir varse om den sköra natur som finns ibland oss är oerhört betydelsefullt. Denna kurs bidrar till ökad förståelse och förhoppningsvis ett växande intresse av djur och natur i den sydafrikanska vildmarken, där man troligtvis blir sugen på att förkovra sig ytterligare. Och erfarenheterna man får som kursdeltagare här lämnar ingen oberörd.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna utbildning.

Äta och sova

Deltagarna bor i ett camp som heter Struwig Eko-Reservaat vid Olifant River. Alla nödvändiga faciliteter kommer att finnas till hands för bästa möjliga komfort. Boendet kommer att vara enkelt och rustikt där deltagarna delar tält i ett orört och vackert naturområde. Sysslorna på campen sköts enligt ett roterande schema och inkluderar att diska och förbereda inför måltider. Det finns kockar på campen som lagar alla måltider. Det kommer att finnas ett kök med kyl och frys där man kan förvara sin egen proviant om man så vill.

Övrigt

Elektricitet finns inte för dagligt bruk på campet, men möjligheten att ringa hem från en reception finns, och där kan man också använda wifi en kort stund.

Startdatum för Safari Field Guide kortkurs

2019: 20 januari, 20 september (kontakta oss för fler startdatum).

Pris för Safari Field Guide kortkurs

60 dagar 49990 kr

Läs mer under fliken Bakgrund vad som krävs för att du ska kunna delta i detta program. Observera att detta är ett populärt program och kan bli fullbokat långt i förväg. Observera också att detta program har särskilda avbokningsvillkor med hårdare regler från leverantören. Kontakta oss för mer information.

Min resa var en av de bästa upplevelserna jag haft.

Vi bodde i ett bush camp utan rinnande vatten och elektricitet vilket verkligen tillförde till upplevelsen. Var tredje dag ungefär satte vi på generatorn så att vi kunde ladda. Duscharna var bucketshowers under öppen himmel.

Att jobba hårt och lära sig mer än man någonsin gjort förut. Varje dag börjar klockan 5:15 och slutar klockan 22. Det är väldigt intensivt men också så otroligt roligt. Vi gjorde sleep outs under stjärnhimlen, spårade bufflar och fick lära oss att läsa spår. Viktigt är att vara bekväm med de enklare förhållandena i campen och ha med sig helst två powerbanks till telefonen.

Vår trainer Diana var helt klart det absolut bästa med resan. Hon var otroligt kunnig och gjorde att vi alla kände oss som hemma. Den bästa aktiviteten vi gjorde var en sleep out vid vattenhålet där vi sov under öppen himmel och turades om att hålla vakt.

Den här resan var helt fantastiskt och jag skulle rekommendera den till den som är intresserad av afrikansk natur och vill lära sig mer. Nature guide training som drev utbildningen var otroligt professionella och duktiga och jag skulle göra det igen varje dag i veckan.

Nora Ekström

Vad är inkluderat?

 • 60 dagars introutbildning för att bli safariguide

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (vid ankomst inom utsatt tid)

 • All nödvändig utrusting

 • Material och utbildning av erfaren personal

 • Begränsad Internettillgång

 • Game drives/walks

 • Din egen kopia av ’Bushveld’ som inkluderar Kruger Lowveld by Lee Gutteridge. Denna används som textbok under kursen.

 • Första hjälpen-certifikat

 • Kunskap om farliga djur

 • Möjlighet att lära dig köra fyrhjulsdrift

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Johannesburg International Airport)

 • Försäkring

 • Visumkostnader (behövs inget visum för svenska medborgare vid en vistelse på max 90 dagar)

 • FGASA avgifter (registrering, manual och arbetsbok för nivå 1, examinationsavgift) – när du är bokad kommer du att få information om hur du ordnar med detta)

 • Fickpengar