Close

Sydafrika är ett land som har så många fantastiska saker att erbjuda. Genom att delta i vårt kvinnoprojekt strax utanför Kapstaden bidrar du till att öka jämlikheten mellan könen. Tillsammans med ett team internationella volontärer bidrar du till att bryta fattigdomen genom att stärka kvinnor i det lokala samhället; bidra med kunskap, hjälp till att öka självförtroende, datorkunskaper, hälsa, utbildning och inkomstmöjligheter.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Sydafrika

 • Jobba för jämställdhet med lokala kvinnor utanför Kapstaden med syftet att förbättra deras möjligheter till att hitta jobb
 • Jobba med unga flickor genom förebyggande åtgärder och öka deras självförtroende och kunskaper
 • Upptäck Kapstaden med omgivning under lediga helger

Som volontär på detta projekt kommer du att jobba med kvinnor och flickor i en kåkstad en bit utanför centrala Kapstaden i Sydafrika. Du kommer att jobba med att förbättra kvinnors chanser att få jobb, starta företag, vara hälsosamma, ha en röst i samhället och mycket mer.

Du behöver inte ha någon erfarenhet av att jobba för jämställdhet, utan med entusiasm och support från dina projektledare och andra volontärer kommer du långt. Du kommer också att ha tid och tillfälle att utforska denna vackra region av Sydafrika och lära dig en hel del om xhosakulturen och livet i kåkstaden.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Detta volontärprojekt har två delar och jobbar för att förbättra jämställdhet mellan kvinnor och män i Sydafrika. Du kommer jobba med kvinnor i samhället som har låg utbildning och lite resurser att få nya kunskaper i ämnen som de har efterfrågat. På eftermiddagarna kommer du att jobba med flickor på en grundskola och ge dem möjlighet att få extra uppmärksamhet att bygga sitt självförtroende och stärka sina kunskaper i hälsa, ledarskap, kommunikation, att vara förebilder och andra generella vardagsinslag.

Vad projektet går ut på

Som volontär är du involverad i att stötta flickor och kvinnor i kåkstäder genom att bygga upp deras självförtroende, ge dem nya kunskaper och förbättra deras möjligheter att få jobb i framtiden.

Livet på projektet

Varje morgon hämtas du upp från ditt boende för att bli skjutsad med minibuss till kåkstaden. Mellan måndag och fredag kommer du att jobba ute på projektet i det lokala samhället. Som volontär bör du förvänta dig att jobba med många olika aspekter av kvinnoprojektet beroende på behovet vid tiden. Du bör även vara flexibel och beredd på förändringar enligt lokalbornas önskemål. Detta kan innebära att jobba en-och-en med engelskalektioner med flickor i den lokala skolan, hålla diskussioner om alternativa inkomster och hälsa med kvinnor eller jobba på lokala dagis och skolor. Allt ditt hårda arbete kommer fokusera på att lyfta upp kvinnor i Sydafrika och hjälpa till med hållbara lösningar för jämställdhet och mot diskriminering av flickor och kvinnor.

I början på projektet får du genomgå utbildning som projektpersonalen håller i och som inkluderar lektionsplanering, enklare språklektioner, hur du hanterar och leder en klass samt träning i undervisning.

Helgerna är din lediga tid då du är fri att utforska området.

Vilken nytta gör detta projekt?

Genom att stötta kvinnor i samhället och ge dem tillgång till jämställd utbildning, arbete och hälsovård gynnas alla.

Spädbarnsdöd minskar, mer barn stannar i skolan samt inkomsterna ökar vilket lyfter människor ur fattigdom. Som volontär kommer du att jobba med en grupp passionerade och internationella volontärer på hållbara projekt som bidrar till jämställdhet i Sydafrika.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Volontärerna bor i Gordon’s Bay i moderna lägenheter. Gordon’s Bay är en gammal fiskeby som ligger vid kusten med vackra stränder på gångavstånd. Här finns även tillgång till affärer, Internetcaféer och restauranger.

Du har tillgång till elektricitet samt rinnande kallt och varmt vatten. Du har inte tillgång till Internet i lägenheten du bor i däremot finner du Internetcaféer endast 5-10 minuters promenad från boendet. Du kan skaffa ett lokalt SIM-kort med internetuppkoppling till din mobil för att lätt hålla kontakten med vänner och familj hemma.

Maten lagas enligt ett roterande schema av volontärerna.

Övrigt

På fritiden finns tid att utforska det fantastiska området och naturen runtom Gordon’s Bay och Kapstaden. Projektpersonalen tipsar gärna om vad du inte får missa under din tid i Sydafrika.

Startdatum för Kvinnoprojekt i Kapstaden

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Kvinnoprojekt i Kapstaden

2 veckor 17120 kr
4 veckor 22525 kr
6 veckor 27930 kr
8 veckor 33340 kr
10 veckor 38740 kr
12 veckor 44150 kr

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (innan kl 22 på ankomstdagen)

 • Daglig transport till/från projektplatsen

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Cape Town International Airport)

 • Försäkring

 • Visum (behövs inte för svenska medborgare för en vistelse på max 90 dagar)

 • Utdrag ur belastningsregistret

 • Fickpengar