Close

Sydafrika är ett land som har så många fantastiska saker att erbjuda. Upptäck vackra Kapstaden samtidigt som du hjälper till som volontär på ett hälsoprojekt. Tillsammans med ett internationellt team kommer du att hålla i utbildande workshops med fokus på grundläggande hälsa och hygienfrågor för barndagvårdare, lärare, barn och deras föräldrar. Missa inte att besöka de vidsträckta stränderna, vingårdarna och bergen som omgärdar Kapstaden under din fritid för den ultimata sydafrikanska upplevelsen.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Sydafrika

 • Planera och hålla lektioner om hälsosamma vanor
 • Förbättra barns och vuxnas möjlighet att leva ett längre och hälsosammare liv
 • Upptäck Kapstaden med omgivning under lediga helger

Som volontär på detta projekt kommer du att jobba med utsatta barn i en kåkstad en bit utanför centrala Kapstaden i Sydafrika. Du kommer att jobba med att främja barnens allmänna hygien, matvanor, informera om sjukdomar och dylikt. Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper utan med entusiasm och support från dina projektledare och andra volontärer kommer du långt. Du kommer också att ha tid och tillfälle att utforska denna vackra region av Sydafrika och lära dig en hel del om xhosakulturen och livet i kåkstaden. Detta är inget solskensprojekt, men som volontär kan du definitivt sprida lite solsken omkring dig och du kommer säkert att märka att du växer som människa.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Måndag till fredag kommer du att tillbringa dina dagar ute på våra projekt i en kåkstad utanför Gordon’s Bay. Under dagen kommer du att planera, organisera och leda lektioner för barn och vuxna i ämnen om grundläggande hälsa och första hjälpen. Dessa lektionerna ges till unga barn och de som går på grundskolan samt till föräldrar, lärare och andra vuxna i samhället så att de bättre kan hjälpa familjer och elever att leva hälsosamma och långa liv.

Vad projektet går ut på

Som volontär är du involverad i att planera och genomföra lektioner som använder spel, sång, och intressanta diskussioner som verktyg till att ge dessa barn chansen att utbilda sig om sin hälsa och lära sig engelska på samma gång som de har roligt.

Livet på projektet

Gordon’s Bay är en pittoresk kustby som ligger vid foten av bergskedjan Hottentot Hollands, alldeles utanför Stellenbosch och 45 minuter från Kapstadens pulserande centrum. Området är känt för sina vackra stränder, magnifika vingårdar och populära restauranger och barer.

Under första dagen på projektet kommer du att få lära dig om olika seder och kulturer i Sydafrika och vad du kan förvänta dig av vardagslivet i en kåkstad. Du kommer även få förslag på lektionsplanering och introducerande information om olika hälsoinitiativ. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom hälso- och sjukvård då du kommer få lära dig grunderna när du anländer.

Du kommer planera och hålla lektioner som ger grundläggande hälsokunskaper till barn och som utbildar föräldrar och lärare om hur man ser till så bebisar och barn kan leva friska, långa liv. Detta inkluderar även hur man identifierar vanliga sjukdomar och symptom som kräver omedelbar läkarvård, hur man sköter sin egen hälsa, diskussion om könsrelaterade hälsofrågor och att uppmuntra hälsosamma vanor i vardagen.

Helgerna är din lediga tid då du är fri att utforska området.

Vilken nytta gör detta projekt?

I Sydafrika dör runt 75 000 barn innan de når 5 års ålder delvis till följd av saknad utbildning och information om vanliga, enkla metoder att hålla sig frisk. Detta projekt fokuserar på att öka kunskapen och praktiserandet av grundläggande hälsovanor i kåkstäder.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Volontärerna bor i Gordon’s Bay i moderna lägenheter. Gordon’s Bay är en gammal fiskeby som ligger vid kusten med vackra stränder på gångavstånd. Här finns även tillgång till affärer, Internetcaféer och restauranger.

Du har tillgång till elektricitet samt rinnande kallt och varmt vatten. Du har inte tillgång till Internet i lägenheten du bor i däremot finner du Internetcaféer endast 5-10 minuters promenad från boendet. Du kan skaffa ett lokalt SIM-kort med internetuppkoppling till din mobil för att lätt hålla kontakten med vänner och familj hemma.

Maten lagas enligt ett roterande schema av volontärerna.

Övrigt

På fritiden finns tid att utforska det fantastiska området och naturen runtom Gordon’s Bay och Kapstaden. Projektpersonalen tipsar gärna om vad du inte får missa under din tid i Sydafrika.

Startdatum för Hälsovård utanför Kapstaden

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Hälsovård utanför Kapstaden

2 veckor 17120 kr
4 veckor 22525 kr
6 veckor 27930 kr
8 veckor 33340 kr
10 veckor 38740 kr
12 veckor 44150 kr

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (innan kl 22 på ankomstdagen)

 • Daglig transport till/från projektplatsen

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Cape Town International Airport)

 • Försäkring

 • Visum (behövs inte för svenska medborgare för en vistelse på max 90 dagar)

 • Utdrag ur belastningsregistret

 • Fickpengar