Close

Sydafrika är ett land som har så många fantastiska saker att erbjuda. Men mitt bland all hisnande natur och vilda djur finns det många människor som lever i fattigdom och utan tillgång till en trygg uppväxt och den moders- och faderskärlek som vi många gånger tar för givet. Som volontär hjälper du till på daghem och fritidscenter där du bidrar till undervisning genom sånger, lekar, böcker och pysselstunder till barn som annars inte skulle få tillgång till det.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Sydafrika

 • Volontärarbeta på dagis och fritidscenter utanför Kapstaden
 • Hjälp barnen ha roligt medan de lär sig och utvecklas
 • Upptäck Kapstaden med omgivning under lediga helger

Som volontär på detta projekt kommer du att jobba med fattiga och utsatta barn i en kåkstad en bit utanför centrala Kapstaden i Sydafrika. Du kommer att jobba med att främja barnens utbildning med fokus på roliga och lärorika aktiviteter som anpassas till barnens behov och ålder. Du behöver inte ha någon erfarenhet i att undervisa, utan med entusiasm och support från dina projektledare och andra volontärer kommer du långt. Du kommer också att ha tid och tillfälle att utforska denna vackra region av Sydafrika och lära dig en hel del om xhosakulturen och livet i kåkstaden. Detta är inget solskensprojekt, men som volontär kan du definitivt sprida lite solsken omkring dig och du kommer säkert att märka att du växer som människa.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Detta volontärprojekt syftar till att ge en säker, rolig och kreativ miljö för dessa barn på daghem och fritidscenter för att de ska få chansen att utvecklas till sin fulla potential.

Vad projektet går ut på

Som volontär är du involverad i att planera och genomföra projekt som använder lek, sång, dans och sagoberättande som verktyg till att ge dessa barn chansen att utbilda sig och utvecklas på samma gång som de har roligt.

Livet på projektet

Varje morgon kommer du hämtas upp från ditt boende kl 8.30 för att bli skjutsad med minibuss till daghemmet i tid för att börja jobba morgonskiftet som löper från kl 9-12. Morgonskiftet är indelat i tre delar med olika uppgifter såsom utomhusaktiviteter, hemslöjd, sagoberättande samt musik- och dramaaktiviteter. Efter en timmes lunchrast börjar eftermiddagsskiftet som kan innehålla allt från läxläsningshjälp till att leka med barnen. Du hämtas sedan upp från byn kl 16 och transporteras tillbaka till ditt boende där du tillbringar en timme eller två på att förbereda nästa dags aktiviteter.

I början på projektet får du genomgå träning av personalen som inkluderar lektionsplanering, enklare språklektioner, hur du hanterar och leder en klass samt träning i undervisning.

Helgerna är din lediga tid då du är fri att utforska området. Det finns även många olika resor du kan göra med andra volontärer som arrangeras av projektpersonalen, såsom en safari och en helg i Kapstaden där ni utforskar stadens kultur.

Vilken nytta gör detta projekt?

Genom detta projekt får barnen på daghem runt om i Kapstaden chansen att utvecklas och få utbildning, innan projektet startade fanns ingenting liknande. Projektet har gjort stora framsteg med barnen i de utsatta områdena, dock är daghemmen fortfarande i desperat behov av extra händer och kompetens för att kunna fortsätta driva dessa utbildningsaktiviteter för barnen.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Volontärerna bor i Gordon’s Bay i moderna lägenheter. Gordon’s Bay är en gammal fiskeby som ligger vid kusten med vackra stränder på gångavstånd. Här finns även tillgång till affärer, Internetcaféer och restauranger.

Du har tillgång till elektricitet samt rinnande kallt och varmt vatten. Du har inte tillgång till Internet i lägenheten du bor i däremot finner du Internetcaféer endast 5-10 minuters promenad från boendet.

Maten lagas enligt ett roterande schema av volontärerna.

Övrigt

På fritiden finns tid att utforska det fantastiska området och naturen. Som volontär kan du åka på resor som finns som tillval till detta projekt, ”Cape Town Cultural and Activity Weekend” eller ”Cape Town Wildlife Safari Day”. Utflykterna bokas och betalas på plats i Kapstaden.

Cape Town Cultural and Activity Weekend
Under helgen är två nätter i centrala Kapstaden (nära Long Street) inkluderat. Efter fredagens volontärarbete åker ni till centrala Kapstaden där ni vanligtvis har lördagen fri för att upptäcka staden på egen hand. Du kan t.ex. upptäcka Robben Island, Taffelberget, District 6-museet, Good Hope Castle och marknader. Söndagen är vanligtvis en heldagsutflykt inkluderad runt Kaphalvön där ni även besöker en pingvinkoloni. Du har även möjligheten att utforska Cape Point-reservatet på cykel och kan se antilop, zebra, struts, sälar och om du har tur, valar! Picknicklunch ingår under dagen.

Cape Town Wildlife Safari Day
Du åker på safari till en park där du har chansen att se ”the big five”. Parken ligger ett par timmars resa från Kapstaden. Lunch ingår samt hämtning/lämning från volontärboendet.

Startdatum för Volontärarbete med barn i Sydafrika

2018: 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 3 mars, 17 mars, 31 mars, 14 april, 28 april, 12 maj, 26 maj, 9 juni, 23 juni, 7 juli, 21 juli, 4 augusti, 18 augusti, 1 september, 15 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november, 8 december, 22 december.

Pris för Volontärarbete med barn i Sydafrika

2 veckor 12810 kr
4 veckor 16900 kr
6 veckor 20990 kr
8 veckor 25100 kr
10 veckor 29190 kr
12 veckor 33290 kr

Reseberättelser från denna resa hittar du här:

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (innan kl 22 på ankomstdagen)

 • Daglig transport till/från projektplatsen

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Cape Town International Airport)

 • Försäkring

 • Visum (behövs inte för svenska medborgare för en vistelse på max 90 dagar)

 • Fickpengar