Close

Steg för steg

Steg för steg – så funkar det

Undersökning

Ta reda på lite fakta om dig själv. Vad är du intresserad av att göra och var vill du göra det? Kolla volontärprojekt eller destinationer på hemsidan.

Varför, när och hur länge vill du volontärarbeta?

Varför vill du åka bort, eller förhoppningsvis är det något du vill åka till? Har du skollov, semester från jobbet eller är du mitt emellan två jobb? Det bestämmer oftast hur länge du har möjlighet att vara borta. Vi har projekt från 2 veckor och uppåt.

Kontakta oss

Här kan du anmäla ditt intresse i vårt kontaktformulär. Dock finns vi självfallet tillgängliga, på mail samt telefon, under hela processen för att vägleda dig och svara på alla dina frågor. Du kan också boka in ett möte för personlig rådgivning på vårt kontor i Stockholm. Hör av dig!

Boka din resa

När du slutligen har bestämt dig – Yes, nu åker jag! – fyller du i vårt anmälningsformulär här. När vi tagit emot din ansökan och du betalt in anmälningsavgiften på 2000SEK, som ju självfallet dras av från totalsumman, tar vi sedan hand om resten. Det du kan göra är att läsa på lite om ditt resmål på egen hand och förbereda dig på ditt livs upplevelse. Att börja räkna ner dagar är kul!

Inför avresan

Vi hjälper dig att ta fram information om visum, flygresa, vaccinationer och annat du kan tänkas behöva ha hjälp med beroende på destination.

Slutbetalning av resan och de sista förberedelserna

40 dagar före avresa tar vi emot resterande summa från dig. Nu börjar det närma sig med stormsteg! Du får specifik avreseinformation, packningslista, journummer med mera. Du kan förstås när som helst ringa oss för att stämma av eller fråga något du undrar i sista sekund.

Dagen är kommen – äntligen dags att stiga på flygplanet!

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal