Close

Undervisa i engelska och bo i staden Galle, en av Sri Lankas mest förtrollande destinationer. Du bor mindre än 10 minuter från stranden och kommer bli hänförd av den naturliga skönheten och charmen staden briljerar med.

Galle är hem till det berömda nederländska fortet från 1700-talet, som rymmer många vackra bitar av kolonial arkitektur bakom dess väggar, samt flera butiker och restauranger. Galle är ett expansivt område, som inte bara omfattar det berömda fortet, men det ligger också i närheten av några stränder i världsklass (som är bra för surfing och simning), inklusive några pärlor som den sömniga och avslappnade stranden Tangalle, den livliga Mirissa stranden, sköldpaddslagunerna på Wijeya-stranden och surfmeckat i Ahangama och Weligama, samt fantastiska byar omgivna av risfält och kanelplantager.

Tre skäl att åka på den här volontärresan på Sri Lanka

 • Hjälp till att förbättra nivån på engelska hos lokalborna på Sri Lanka
 • Upptäck natursköna Sri Lanka och dess kultur
 • Lär dig surfa, eller bara njut av de milsvida stränder du bor granne med

Det nuvarande utbildningssystemet i Sri Lanka står inför flera stora utmaningar gällande dålig kvalitet, bristande anpassning av läroplanen gentemot befintliga arbetsmarknadskrav, brist på utbildning för skollärare och ineffektiv administration. Inte bara de begränsade offentliga utgifterna för utbildning utan även faktorer som brist på tydlig nationell och statlig utbildningspolitik, oplanerade politiska förändringar som görs av de politiska ledarna från regim till regim, politisering av rekryteringsprocedurer för skollärare och administrativ personal och brist av rätt lärarutbildning har lett till bristande utbildning på hög nivå.

Läs mer om vår samarbetspartner Volunteering Journeys (VJ).

Det största problemet när det gäller utbildning är bristen på engelskakunskaper bland de fattigaste i landet. Engelska är oerhört viktigt med tanke på Sri Lankas ökande attraktion som turistdestination. Sri Lanka har också haft höga utfall, lågt utbildningsdeltagande och dålig närvaro, särskilt på gymnasie- och högskolenivå, dålig prestanda inom matematik och vetenskap, ojämn fördelning av resurser bland skolor – främst på landsbygden och i stadsområden. När du arbetar som volontär med att lära ut engelska kommer du att arbeta i lokala grundskolor och på förskolor för att hjälpa såväl lärare som studenter.

Vad projektet går ut på

Att undervisa i engelska på Sri Lanka ger dig möjlighet att hjälpa till i för- och grundskolor på landsbygden. Du kommer även att arbeta med flera skolor i Galle-området som behöver stöd från volontärer. Barnen är mycket angelägna om att lära sig och det gör ditt arbete desto mer värdefullt. Syftet med undervisningsprogrammet är att lägga en bra grund för elevernas engelskafärdigheter. Du assisterar läraren med undervisningen under skoltid, och även efter skoltid hålls workshops utan lärare där du själv helt ansvarar för lektionsplanerandet. Projektets lokala undervisningskoordinator finns alltid till hands för att alltid hjälpa dig och skulle nervositeten smyga fram får du alltid stöd i klassrummet.

Projektet arbetar med flera olika skolor. Ditt arbete kommer att vara fördelat mellan en eller två skolor så att du får en givande upplevelse. Undervisningen innefattar bl.a. alfabetet, siffror, grammatik och kreativ verksamhet. Du får ta del av skolans engelska läroplan och böcker, med hjälp av detta förväntas det att du kommer med kreativa lektionsplaner. Det finns WiFi i volontärhuset så att du alltid kan söka efter roliga undervisningsidéer online och du kan gräva igenom allt spännande undervisningsmaterial som finns i resursskåpet i volontärhuset.

Du arbetar måndag till fredag ​​och dina lektioner är utspridda under både för- och eftermiddag. Förbered dig på att arbeta med åldersgrupper från 3 till 16 år. Medan kunskapen du förmedlar kommer att gynna barnen på en praktisk nivå, är de flesta av volontärerna överens om att ingenting är mer fördelaktigt än kärleken och uppmärksamheten som du ger dem.

Om du älskar att jobba med barn och du vill få internationell erfarenhet av undervisning, kommer detta volontärarbete i Sri Lanka att förgylla ditt CV, fördjupa din karriär och bredda din horisont för personlig tillväxt och utveckling. Med gott om ledig tid på kvällar och helger har du också fantastiska möjligheter att resa runt på Sri Lanka.

Livet på projektet

Vår samarbetspartner arbetar med två offentliga skolor i Galleområdet – en förskola och en grundskola. Båda dåligt finansierade och behöver hjälp, Därför är det arbete som volontärerna gör väsentligt och mycket uppskattat. Du kommer också att få vara med och hålla i kvällsseminarier på vår samarbetspartners egna lärocenter. Seminarierna hålls för barn från samma stadsdel (Katugoda) där volontärhuset ligger.

Förskola
I förskoleprogrammet hjälper volontärerna de lokala pedagogerna med det dagliga arbetet i barngruppen. Undervisningen hålls på morgonen i 3-4 timmar per dag för barn i åldern 3-6 år. Typiska aktiviteter inkluderar att undervisa grundläggande engelska (läsning och skrivning) och matematik, spela pedagogiska spel, emellanåt sång och dans och att bry sig om barnen genom att ge dem uppmärksamhet och värme i en trivsam miljö.

Engelskaundervisning för äldre barn
Det allmänna undervisningsprojektet sker på en muslimsk skola, en minoritetsskola, där barnen inte har lika många möjligheter till tillväxt och utveckling jämfört med andra skolbarn i regionen. Det här är en mycket effektfull klass som enbart undervisas av våra volontärer (med vägledning och stöd från det lokala teamet) eftersom skolan saknar adekvata engelskalärare att lära ut språket. Våra volontärer arbetar i små grupper för att undervisa engelska på grundläggande och medelnivå för barn i åldrarna 8-12 år. Typisk klasstorlek varierar från 10-20 studenter.

Volunteering Journeys lärocenter
En av de främsta orsakerna till att vår lokala samarbetspartner inrättade sitt egna lärocenter var att tillgodose kvinnorna och barn i det närmaste grannskapet, där behovet och lusten att lära sig engelska är väldigt hög. Här hålls kvällskurser på ca 1,5 timme för barn i åldern 6-15 år. Som med alla undervisningsprojekt är lektionsplanering en viktig del av de dagliga uppgifterna, vilket kan ta upp till 1-2 timmar varje dag. Volontärer förväntas utföra detta på egen hand med support och vägledning av de lokala projektledarna.

Vilken nytta gör detta projekt?

I det större Galleområdet finns det ett antal skolor, både offentliga och privata, som tillgodoser barn i olika åldrar med utbildning. Offentliga skolor ger gratis utbildning till barn och är därför större efterfrågade, särskilt av föräldrar från fattigare landsbygdsområden som saknar resurser att sätta sina barn i privata skolor, för vilka de måste betala extra. Den bistra verkligheten är att skillnaden i kvaliteten på utbildningen i en offentlig skola, mer ofta än inte, bleknar enormt i jämförelse med den som erhålls på bättre finansierade privata skolor, särskilt när det gäller ett främmande språk som engelska. Därför finns det ett starkt behov av att utveckla engelskakunskaper (tala, läsa och skriva) i offentliga skolor, där lärarna inte besitter stora språkkunskaper, och det är här vårt huvudfokus ligger.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på detta projekt.

Äta och sova

Du bor i ett volontärhus tillsammans med andra internationella volontärer. Projektpersonalen har också sitt kontor i villan så de är aldrig långt bort när du har en fråga. Varje sovrum rymmer 4-6 volontärer. Du sover i våningssäng. Fläkt finns att tillgå i varje rum. Rum med luftkonditionering finns för en tilläggskostnad. Delat badrum i västerländsk stil. Huset har kök, gemensamma utrymmen, lounge, egen trädgård och takterrass där yogalektioner hålls en gång per vecka. Kl 23 låses volontärhuset och då ska du vara tillbaka för kvällen. Tre måltider per dag är inkluderade och tillagas av lokal personal. Wi-Fi finns över hela huset.

Kontakta oss om du vill uppgradera dig till eget boende för en tilläggsavgift.

Volontärhuset ligger i ett område som heter Katugoda i Galle-regionen. Omgivet av frodig grönska är detta pittoreska och lugna bostadsområde hem för lokala fiskare och butiksägare och ger dig som volontärer en sann upplevelse av det lokala livet i Sri Lanka. Förutom den omgivande skönheten är volontärhuset bara en kort 5 minuters promenad från Sahana Beach där du kan simma, surfa eller hitta bekvämligheter som stormarknader och lokala restauranger och kaféer. Som de säger i södra Sri Lanka är du aldrig för långt ifrån det blå havet och dess omgivande gyllene stränder.

Övrigt

Galle ligger två timmar från Colombos flygplats. Transfer ingår vid ankomst och avresa och sker på lördagar mellan kl 8 och 17.

I programmet ingår följande aktiviteter: kvällsyoga på volontärhusets tak en gång per vecka, filmkvällar, cykeltur genom risfält (en gång per månad) och BBQ i trädgården (en gång per månad).

För en extra avgift kan du också välja till: surflektioner, elefantsafari, valsafari, vandring i regnskogen, strandhopping, matlagningskurs, vandringstur i Galle, besök på den lokala kryddmarknaden och Galle-fortet.

Tillägg – boka rundresa på Sri Lanka
Passa på och upplev allt det bästa Sri lanka har att erbjuda genom att lägga till vår 7 dagars äventyrsrundresa, antingen vid ankomst eller innan hemresa. Ca 6800 kr.
Läs mer om 7-day adventure & sightseeing tour.

Startdatum för Undervisa barn på Sri Lanka

2019: Ankomst lördag varje vecka.

Pris för Undervisa barn på Sri Lanka

1 vecka              6350 kr
2 veckor           7745 kr
3 veckor           9040 kr
4 veckor           10550 kr
5 veckor           12155 kr
6 veckor           13665 kr
7 veckor           15210 kr
8 veckor           16810 kr
9 veckor           18475 kr
10 veckor         19935 kr
11 veckor         21470 kr
12 veckor         23285 kr

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning från flygplatsen om du anländer inom utsatt tid

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet och den lokala kulturen

 • Transport till/från projektet

 • Yogasession en gång per vecka

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg till/från Colombo (CMB)

 • Försäkring

 • Visumkostnader (ca 300-600 kr för ett turistvisum, max 90 dagar)

 • Utdrag ur belastningsregistret

 • Kopieringsavgift av papper inför lektioner samt övriga tillvalsresurser

 • Fickpengar