Close

Sri Lanka

Sri Lanka (tidigare känt som Ceylon) är en önation söder om Indien med en relativt modern krigshistoria. Det var inte förrän 2009 som det 30-åriga inbördeskriget avslutades.

Idag börjar landet attrahera fler och fler turister. Sri Lanka har blivit framröstat som ’Top country to travel in 2019’ av Lonely Planet.  Sri Lanka har ett väldigt varierat landskap, allt från regnskog, berg till vackra, långa stränder. Förbättrad infrastruktur gör att det nu är lättare än tidigare att ta sig runt och upptäcka hela ön. Blandningen av olika religioner och kulturer attraherar folk från hela världen. Fantastiskt djurliv, milsvida stränder samt ståtliga tempel lockar folk från hela världen.

Fakta om Sri Lanka

Landsnummer: 94.

El: 220 Volt Adapter behövs.

Valuta: LKR.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Sri Lanka. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill volontärarbeta i Sri Lanka? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Sri Lanka.

Visum: Svenska medborgare behöver ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd på förhand för vistelser som varar upp till 90 dagar. Passet måste vara helt, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Vi skickar dig mer information när du är antagen på en resa via Volontära.

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal