Close

Seychellerna är en av de mest välkända ögrupperna i världen. Det är ett riktigt paradis, med tropiskt väder, sagolika stränder och fantastiskt vatten. Här är det populärt att dyka, och det är också det bästa sättet att uppleva vad övärlden har att erbjuda. Seychellerna är berömda för sitt marina liv, men precis som på många andra ställen är det av största vikt att miljön tas väl om hand. Genom det här projektet kan du göra din insats.

Som volontär på denna expedition kommer du tillbringa mycket tid under den turkosa vattenytan. Du kommer lära dig hur man utför korallrevsforskning, observera valhajens rörelsemönster och samla in data om sköldpaddor och plankton bland mycket annat. Allt detta i en miljö som skulle kunna liknas vid paradiset. Du har möjlighet att se djur som valhajar, delfiner, rockor och andra marina varelser i deras rätta element, en upplevelse som du sent kommer glömma.

Tre skäl att åka på den här volontärresan på Seychellerna

 • Lär dig identifiera fiskar och koraller i Indiska Oceanen
 • Få dykcertifikatet PADI Advanced
 • Bo och arbeta vid Baie Ternay Marine National Park

Du bor på en camp på stranden med de andra deltagarna. Här kan du somna och vakna till vågornas brus och efter en dag under ytan finns fina möjligheter att hänga med de andra volontärerna.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

På den här marina expeditionen så kommer du tillbringa mycket av din tid med att dyka i Indiska Oceanen.

Vad expeditionen går ut på

Du får fantastiska möjligheter att utvecklas och lära dig massor både inom dykning och det marina djur- och växtlivet. Här får du arbeta med korallrevsforskning, undersöka kräldjur, forska kring valhajar och hur de migrerar, provtesta plankton, undersöka sköldpaddor i vatten och forska kring sköldpaddornas bon. På expeditionen samlas data in om allt från korallrev till sköldpaddor, valhajar, delfiner, bläckfiskar och många andra djurarter. Volontärerna blir så bra tränade att informationen som samlas in används för att ge en sanningsenlig bild av det marina tillståndet på Seychellerna till landets politiska ledning.

Livet på expeditionen

En typisk dag på projektet inleds med att volontärerna förbereder sin utrustning för dagen. Därefter färdas man till platsen för dagens undersökningar och gör 1-2 dyk för att samla in data. Sedan återvänder man, gör rent utrustningen och fyller upp tuberna inför nästa dag innan det är dags att föra in all insamlad data i databasen. Dagarna är ofta långa, för att utnyttja dagsljuset så mycket som möjligt, och det är viktigt att du som volontär inte räds hårt arbete. I utbyte kommer du att ha chansen att utveckla din kunskap inom de olika områdena samt träna på dykning i en fantastisk miljö! Observera att du behöver ha PADI Open Water Certificate eller motsvarande för att kunna delta i expeditionen. Det finns möjlighet att ta detta på plats innan expeditionen startar, kontakta oss för mer information. Du som redan har PADI Open Water kan utöka dina dykkunskaper med fler kurser såsom PADI Advanced och PADI Coral Reef Research. Under dina första veckor på expeditionen kommer fokus att ligga på utbildning samt att lära er olika forskningsmetoder.

Observera att dykning är väderberoende och bara lite vind kan påverka möjligheterna att ta sig ut på havet med båt. Vi sätter alltid säkerheten först vilket innebär att det kan förekomma dagar utan dyk då alternativa aktiviteter sker på land istället.

Vilken nytta gör denna expedition?

Här har du ett projekt som verkligen gör skillnad. Detta projekt är den största organisationen i landet som samlar in information om det marina livet. Projektet finns där för att stödja lokala organisationer som inte själva har manskapet, tiden eller pengarna att bedriva all den forskning som behövs.

Platserna som denna expedition jobbar med har inte tillgång till nödvändiga resurser för att kunna samla in data om deras fiskevatten och kunskap om hur de kan bevara det marina livet i området. Datainsamlingen används sedan av det lokala samhället som bakgrund för att ta beslut om hur de bäst ska använda sina resurser på ett hållbart sätt.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna expedition.

Äta och sova

Du bor på en volontärbas – Cap Ternay – som ligger på huvudön Mahe. Du bor i sovsalar i hyddor med de andra expeditionsdeltagarna och delar kök, toalett och badrum. Toaletten har inget rinnande vatten utan det är ”bucket flush” som gäller. Däremot finns rinnande vatten för kök och dusch, alla deltagare får duscha två gånger per vecka då vattnet måste räcka till alla. Varje dag hjälps deltagarna åt att städa och laga mat. Maten är vegetarisk och består till stor del av bönor, pasta och massa frukt och grönsaker.

Övrigt

Det finns elektricitet tillgängligt dygnet runt. Internet finns inte tillgängligt på campen, däremot finns ett internetcafé i Mahe som man kan använda under sin fritid.

När du inte är på campen eller tillbringar tid under vattenytan kan du utforska det fantastiska området. Seychellernas otroliga 115 öar ger dig oändliga möjligheter till äventyr. Öarna närmast Mahe är lätta att ta sig till med snabbfärja. När helgen kommer tar sig många av volontärerna till Beau Vallon Bay för välförtjänt nöje, platsen är Mahes främsta turistområde och dess restauranger, barer och caféer utgör en pulserande kontrast till campens sköna lugn.

Startdatum för Dyk- och forskningsexpedition på Seychellerna

2019: 12 januari, 9 februari, 9 mars, 6 april, 4 maj, 1 juni, 29 juni, 27 juli, 24 augusti, 21 september, 19 oktober (4 eller 8 veckor), 16 november (4 veckor).

Pris för Dyk- och forskningsexpedition på Seychellerna

4 veckor 33340 kr
6 veckor 41180 kr
8 veckor 49025 kr
10 veckor 56870 kr
12 veckor 64710 kr

Observera att du behöver ha PADI Open Water Certificate eller motsvarande för att kunna delta i expeditionen. Det finns möjlighet att ta detta på plats innan expeditionen startar, kontakta oss för mer information.

Tillvalsmöjligheter

 • För ett tillägg på 4100 kr kan du välja till ”Biological Survey Techniques Course”. Denna kurs förser dig med den träning och erfarenhet som du behöver för att påbörja och driva dina egna fältundersökningar. Tekniken du lär dig kan användas på alla miljöer runt om i världen. Minimum 8 veckor.
 • Tillval av Ledarskapskurs med certifiering från ILM (The Institute of Leadership & Management) för 2700 kr. Denna kurs i ledarskap ger dig ett certifikat efter avslutad kurs. Kursen består av teoretisk kunskap genom presentationer, praktisk erfarenhet av att leda aktiviteter, reflektion genom uppdrag och feedback samt träffar veckovis med egen mentor för att hjälpa dig utvecklas. Minimum 4 veckor.
Tove
Det var bättre än vad jag hade väntat mig. Det var väldigt bra organiserat, och ledarna var väldigt engagerade och duktiga.

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Transport till/från volontärbasen

 • Välkomstmöte

 • Projektintroduktion och utbildning

 • Workshops

 • PADI Advanced Open Water med allt material

 • PADI Coral Reef Researcher Specialty,

 • Allt träningsmaterial

 • Teknisk dykutrustning

 • Första hjälpen-kurs

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Victoria på huvudön Mahe)

 • Försäkring

 • Visumkostnader (behövs inget visum för svenska medborgare)

 • Transfer till och från flygplatsen

 • PADI Open Water

 • Personligt dykutrustning (t.ex. våtdräkt, snorkel, fenor och mask)

 • Fickpengar

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal