Close

Bli certifierad PADI Divemaster samtidigt som du hjälper till med marin forskning i en del av mäktiga Indiska Oceanen runt Seychellerna. Få större medvetenhet och gedigen kunskap i det marina ekosystemet, och tillämpa sedan detta tillsammans med ett roligt och sammansvetsat team bestående av likasinnade entusiaster, bland koraller och exotiska fiskarter.

Du startar ditt Divemaster Internship med 12 veckor på vår Dyk- och forskningsexpedition under vilken du kommer att bo och arbeta med ett forskningsteam och genomgå omfattande träning. Du kommer att bli en mer avancerad dykare samtidigt som du ökar din kunskap om denna otroligt vackra undervattensvärld kring ön Mahe, omringad av palmer och de renaste av sandstränder. Denna kunskap sätts på prov när du tillsammans med teamet arbetar för att samla in viktig data om korallrev och fiskar.

Tre skäl att åka på den här volontärresan till Seychellerna

 • Bli certifierad PADI Divemaster
 • Bidra till marin forskning av fiskar och koraller i Indiska oceanen
 • Bo och arbeta med ett internationellt volontärteam vid Baie Ternay Marine National Park

Under ditt Divemaster Internship kommer du att utvärderas varje vecka för att se hur du utvecklas. Om du gör bra ifrån dig under expeditionen kommer du att fortsätta ditt internship för att göra din PADI Divemaster under en 12 veckors arbetsplacering hos en lokal dykshop. Denna otroliga möjlighet ger dig praktisk erfarenhet av att jobba inom dykbranschen samtidigt som du hjälper till med den dagliga verksamheten på dykcentret.

Efter ett godkänt internship kan kvalificerade kandidater erbjudas möjligheten att arbeta för vår samarbetspartner eller andra utvalda partnerorganisationer på Seychellerna. Under internshipet kommer du även att få lära dig mer om ledarskap och utveckla dina egenskaper att agera som en förebild.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Du kommer att ha din bas på huvudön Mahe. Det är den största ön på Seychellerna och också en av de absolut vackraste. Här upplevs inte bara det marina livet utan ön är full med natursköna vandringsleder samt mysiga huvudstaden Victoria inte att förglömma.

Vad Internshipet går ut på

De första veckorna består mycket av träning och undervisning. Du kommer att lära dig om allt från dykning och ledarskap till korallrevets alla delar. Du tillåts inte börja dokumentera revet förrän du har bra koll på vad det är som ska dokumenteras. Räkna med att första månaden upptas av mycket inlärning. Varje vecka kommer du att ha en genomgång med din mentor för att diskutera dina framsteg. När du senare är på din arbetsplacering kommer en liknande avstämning att ske en gång per månad.

Du får fantastiska möjligheter att utvecklas och lära dig massor både inom dykning och det marina djur- och växtlivet. Här får du arbeta med korallrevsforskning, undersöka kräldjur, forska kring valhajar och hur de migrerar, provtesta plankton, undersöka sköldpaddor i vatten och forska kring sköldpaddornas bon. På expeditionen samlas data in om allt från korallrev till sköldpaddor, valhajar, delfiner, bläckfiskar och många andra djurarter. Volontärerna blir så bra tränade att informationen som samlas in används för att ge en sanningsenlig bild av det marina tillståndet på Seychellerna till landets politiska ledning.

Under detta Divemaster Internship erhåller du följande kvalifikationer:

 • PADI Coral Reef Research Diver Distinctive Specialty
 • PADI Advanced Open Water
 • PADI Rescue Diver
 • PADI Divemaster
 • First Aid & CPR training (Emergency First Response Certification)
 • Biological Survey Techniques

Livet som Divemaster Intern

Internshipet är uppdelat i två delar.

1. Expeditionsfasen då du deltar i Dyk- och forskningsexpeditionen på Mahe under de första 12 veckorna. Du kommer under dessa veckor att få mer ansvar och utbildning än de volontärer som enbart deltar i expeditionen.

2. Arbetsplacering. Om du får goda betyg efter de första tre månaderna på expeditionen kommer du att bli erbjuden en arbetsplacering på Seychellerna där du gör din praktik och tar din Divemaster. Under arbetsplaceringen kommer du att samla på dig bra jobbmeriter, öva på dina ledarskapskunskaper och hjälpa personalen på dykcentret med det dagliga arbetet.

Expeditionen – första 12 veckorna

Arbetet under de första tre månaderna på internshipet är relativt hårt med långa dagar då du börjar tidigt om morgnarna. Beroende på väder kommer det att göras 1-2 dyk per dag fem dagar i veckan. Fokus är på att samla in data kring fiskar och korallarter. Du kommer också att få lära dig olika tekniker för att identifiera området. Ett av målen är att öka både den lokala och globala medvetenheten kring marina frågor och tillhandahålla data när olika beslut ska tas.

Förutom det dykrelaterade arbetet finns en mängd sysslor på campen som du får hjälpa till med, som att städa stranden, delta i undervisningstillfällen, undervisa lokalbefolkningen, laga mat till campen m.m. Helgerna är lediga och då finns gott om utrymme att utforska omgivningarna eller bara sola, bada och ta det lugnt.

Observera att dykning är väderberoende och bara lite vind kan påverka möjligheterna att ta sig ut på havet med båt. Vi sätter alltid säkerheten först vilket innebär att det kan förekomma dagar utan dyk då alternativa aktiviteter sker på land istället.

Internshipet – resterande 12 veckor

De tre resterande månaderna kommer du att erhålla en arbetsplacering på ett lokalt dykcenter på Seychellerna. Detta under förutsättningen att du blir godkänd på expeditionen. Dykcentren är särskilt utvalda för att du ska få den bästa träningen. Här kommer du att göra din Divemaster samtidigt som du hjälper till med att ta hand om vardagliga sysslor på dykcentret. Divemaster-utbildningen är både teoretisk och praktisk.

På din arbetsplacering kommer du att erhålla professionella kvalifikationer, praktisera ledarskap och stötta övrig personal med den dagliga driften av dykcentret.

Vilken nytta gör detta Internship?

De samhällen vi jobbar med i detta projekt har inte de resurser som krävs för att utföra regelbunden insamling av data i sina vatten. Mycket av uppgifterna vi får ut av denna forskningsbas används av andra organisationer runt om på Seychellerna, som t.ex. den seychelliska regeringen. Det är viktigt för bevarandet av det marina livet att beslut fattas på rätt grunder.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på detta internship.

Äta och sova

Under de första 12 veckorna på expeditionen bor du på en volontärbas – Cap Ternay – som ligger på huvudön Mahe. Du bor i sovsalar i hyddor med de andra expeditionsdeltagarna och delar kök, toalett och badrum. Toaletten har inget rinnande vatten utan det är ”bucket flush” som gäller. Däremot finns rinnande vatten för kök och dusch, alla deltagare får duscha två gånger per vecka då vattnet måste räcka till alla. Varje dag hjälps deltagarna åt att städa och laga mat. Maten är vegetarisk och består till stor del av bönor, pasta, massa frukt och grönsaker.

Under arbetsplaceringen varierar boendet beroende på var du blir placerad. Alla erbjuder dock bekvämt, men enkelt, boende för personalen.

Övrigt

Det finns elektricitet tillgängligt dygnet runt. Internet finns inte tillgängligt på campen, däremot finns ett internetcafé i Mahe som man kan använda under sin fritid.

När du inte är på campen eller tillbringar tid under vattenytan kan du utforska det fantastiska området. Seychellernas otroliga 115 öar ger dig oändliga möjligheter till äventyr. Öarna närmast Mahe är lätta att ta sig till med snabbfärja. När helgen kommer tar sig många av volontärerna till Beau Vallon Bay för välförtjänt nöje, platsen är Mahes främsta turistområde och dess restauranger, barer och caféer utgör en pulserande kontrast till campens sköna lugn.

Startdatum för Divemaster Internship på Seychellerna

2019: 12 januari, 6 april, 29 juni, 21 september.

Pris för Divemaster Internship på Seychellerna

24 veckor 100280 kr

Observera att du behöver vara PADI Open Water-certifierad eller motsvarande för att kunna anmäla dig till detta internship.

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Arbetsplacering (om kvalificerad efter expeditionen)

 • Boende

 • Mat (under expeditionsfasen)

 • Transport till volontärbasen

 • Välkomstmöte

 • Projektintroduktion och utbildning

 • Workshops

 • PADI Advanced Open Water

 • PADI Coral Reef Research Diver Distinctive Specialty

 • PADI Rescue Diver och PADI Divemaster

 • Utvärdering med din mentor varje vecka

 • Teamwork och ledarskapserfarenhet

 • Allt träningsmaterial

 • Teknisk dykutrustning

 • Första hjälpen-kurs

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Victoria på huvudön Mahe)

 • Försäkring

 • Visumkostnader. För vistelser längre än 90 dagar, cirka 400 USD, ungefär 3600 kr.

 • Utdrag ur belastningsregistret

 • Transfer till och från flygplatsen

 • Transport till arbetsplacering

 • Måltider under arbetsplacering

 • Personligt dykutrustning (t.ex. våtdräkt, snorkel, fenor och mask)

 • PADI Open Water

 • Fickpengar

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal