Close

Seychellerna

Indiska Oceanens, eller rentav, Moder Jords stora stolthet. Kritvita lagom öde sandstränder för dina fötter, turkost skimrande vatten vart du än vänder dig, dramatiska granitklippor och kokospalmer, behagliga vintertemperaturer för en genomfrusen nordbo, lyx och flärd, smekmånad, ingen stress så långt ögat kan nå, ja helt enkelt paradiset med stort P. Det är definitivt några av de många attribut som beskriver denna fantastiska och storslagna övärld i ett klassiskt resereportage. Det är inte för intet som den största inkomstkällan i detta land faktiskt är lyxturism. Dock har Seychellerna med sina cirka115 glest utspridda öar betydligt mycket mer än så att erbjuda, både uppe på torra land som nere i havet.

Uppe på torra land

För miljoner år sedan, då Indien bröt sig loss från Afrika, bildades denna legendariska skönhet till plats av stora sjunkna berg, mitt i oceanen. De mjuka granittopparna bildar häftiga formationer som bara de är roliga att skåda. Somliga av de många öarna är bara en samling av koraller och enstaka palmer där ingen bor, medan det på andra öar kryllar av liv då de främst består av täta och dimhöljda regnskogar. Den största ön på Seychellerna heter Maché och där bor cirka 90% av befolkningen. De flesta seychellier är kreoler, som är en mångnationell mix av afrikaner, asiater och européer. På ön Maché finns också den lilla och något pittoreska huvudstaden Victoria där du kan ta en tur bland finslipade botaniska trädgårdar, skåda de gamla attraktiva byggnaderna från kolonialtiden och även besöka marknaden. Dock är detta ”storstadsliv” bara en liten parentes eftersom livet i den storslagna naturen bara korta båtfärder bort är den riktiga sevärdheten i detta örike.

Jättesköldpaddans mecka

Seychellerna är även känt för sitt rika marina liv. De värnar om sin unika natur och det finns naturreservat både över och under ytan. Som ekoturist kan du snorkla med valhajar och fiskar i godispåsens alla färger, och du har stor chans att träffa på vilda jättesköldpaddor. Ett av de två världsarven i detta land är Aldabra; en atoll med mycket särpräglad korallnatur och framför allt, hem till tiotusentals jättesköldpaddor. Att dyka runt de seychelliska öarna är, som du säkert redan förstått, en fantastisk upplevelse. Undervattenslivet är svårt att beskriva i ord, men dykningen här är anpassat för nybörjare som till den mer erfarne, så möjligheterna är många och det är bara att ge sig ut på ditt livs upptäcktsfärd som du sent kommer att glömma.

Fakta om Seychellerna

Landsnummer: 248.

El: 240 Volt, adapter behövs.

Valuta: SCR. Läs mer om valuta till Seychellerna hos Forex.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Seychellerna. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill volontärarbeta på Seychellerna? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Seychellerna.

Visum:

Svenska medborgare behöver inget visum för att resa in till Seychellerna och stanna i 30 dagar. För längre vistelser behövs visum. Passet måste vara helt, innehålla minst två ostämplade sidor och vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Vi ger dig mer information om visum när du har bokat en av våra resor till Seychellerna.

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal