Close

Om oss

Välkommen till Volontära! Roligt att du har hittat hit!

Vi på Volontära är experter på volontär- och äventyrsresor, och vi vill ge dig möjligheten att upptäcka världen med oförglömligt spännande äventyr och givande volontärprojekt i olika kulturer. Eftersom resande i kombination med att hjälpa djur, natur och människor till det bättre är bland det bästa vi vet, har vi erfarenheten som krävs för att förmedla detta vidare och ge också dig ett färgglatt minne för livet och en livserfarenhet utöver det vanliga.

Vi som driver Volontära heter Frida och Caroline och vi har båda rest och varit bosatta utomlands i omgångar för antingen jobb eller studier. Nu är vi båda bosatta på vår egna lilla paradisö mitt i Östersjön, Åland, men besöker våra samarbetspartners världen över så fort tillfälle ges. Vi befinner oss med jämna mellanrum i Stockholm där du kan boka möte med oss på vårt besökskontor på Artillerigatan för att diskutera och planera din kommande volontärresa närmare.

Varför Volontära?

Volontära erbjuder volontärresor till ett stort antal länder världen. Tillsammans erbjuder vi dig trygga volontärplaceringar i internationella grupper med engelsktalande personal.

Vi väljer våra internationella samarbetspartners med omsorg för att erbjuda dig den bästa upplevelsen under din vistelse som volontär utomlands. Vår målsättning är att erbjuda dig ett volontärarbete av hög kvalitet till ett realistiskt pris. Vi samarbetar med både mindre och större volontärorganisationer med långsiktiga mål. Målen tas fram i samarbete med lokalbefolkning och lokala organisationer i värdlandet för att följa deras behov.

Det står alla fritt att köpa en biljett till t.ex. Indien och själv leta upp en skola för att fråga om de har behov av volontärer. Det skulle kunna bli kanon, men det kan också bli helt fel. En volontärresa är en stor sak och det finns många aspekter att väga in. Du vill vara säker på att projektet som du deltar i är välskött, att du blir väl omhändertagen, att det finns ett skyddsnät om något skulle gå fel, och att du har någonstans att vända dig med alla dina frågor. Genom Volontäras samarbete samt våra internationella partners ger vi dig bästa service för att din volontärresa ska bli så bra som möjligt.

Vad ingår?

 • En trygg projektplats och ett jobb som lokalbefolkningen har nytta av

 • Hämtning på flygplatsen (om du anländer inom utsatt tid, ingår ej på djurprojektet i Ecuador)

 • Relevant utbildning och en kontaktperson på plats

 • Tips och råd inför ditt kommande äventyr

 • Mat och boende (i den utsträckning som står specificerad på varje resa)

 • Möjlighet att före avresa komma i kontakt med andra volontärer som ska resa till samma resmål

 • Nödnummer som du kan ringa dygnet runt

Vad ingår inte?

 • Flygresa (kontakta oss om du behöver hjälp med att söka fram ett passande flyg för din resa)

 • Visumkostnad

 • Försäkring (kan tecknas via oss, läs mer här)

 • Avbeställningsskydd (kan tecknas i samband med anmälan). Avbeställningsskyddet är 5% av resans pris och gäller enbart avbokning innan avresa vid uppvisande av läkarintyg.

 • Alla personliga utgifter såsom utrustning, fickpengar, transport och boende under lediga dagar (om du väljer att inte stanna kvar på volontärbasen) o.dyl.

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal