Close

Bo och volontärarbeta i den mindre strandorten Puerto Morelos strax norr om Playa del Carmen. Med utgångspunkt på Yucatan-halvön kommer du att hjälpa Rädda Barnen på ett av deras barncenter. Här hjälper du till med att erbjuda barnen en trygg miljö där de kan leka och få undervisning samtidigt som du informerar dem om deras rättigheter. Utforska de närliggande stränderna, djungeln och de gamla mayaruinerna under din lediga tid.

Ditt ansvar under projektet är väldigt varierat. Du kommer att vara involverad i den dagliga driften av centret; allt från att ge workshops i hälso- och säkerhetsfrågor till att se till att centret är städat och rent. Centret drivs av Rädda Barnen och du kommer att jobba nära deras drivna personal.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Mexiko

 • Hjälp Rädda Barnen på deras projekt i Puerto Morelos
 • Ge barn en trygg miljö att lära i
 • Lär känna Mexikos kultur och historia

Oroa dig inte om du inte pratar spanska redan. Detta program ger dig en utmärkt möjlighet att lära dig ett nytt språk samtidigt som du arbetar med barnen. För alla som inte är helt flytande i spanska är det obligatoriskt med minst 20 spanskalektioner. Se pris under flikenDatum & Priser.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Volontärarbeta i Centralamerika på strandorten Puerto Morelos i Mexiko. Du kommer att volontärarbeta på ett barncenter som drivs av Rädda Barnen. Fokus för projektet är att hjälpa barn förstå sina rättigheter och stå upp för dem samtidigt som centret bidrar till en trygg miljö där barnen kan leka och lära.

Vad projektet går ut på

Vår lokala samarbetspartner arbetar på detta projekt tillsammans med Rädda Barnen i Puerto Morelos. Rädda Barnens mål är att försäkra sig om att barnen är trygga och att de känner till sina rättigheter. I denna del av Mexiko arbetar många föräldrar långa dagar för att kunna försörja sina familjer vilket innebär att barnen ofta lämnas ensamma och får rå om sig själva större delen av dagen. Andra barn som du kommer att träffa på centret kan ha stött på våld i hemmet och behöver extra stöd. Till centret kommer barnen för att i en trygg miljö leka och lära. Tiden du bidrar med kommer att göra en stor skillnad för dessa barns hälsa, säkerhet och framtid.

Livet på projektet

Du arbetar på s.k. ”ludotecas”, en sorts leksaksbibliotek, tillsammans med andra volontärer från måndag till fredag. Under din tid som du tillbringar på programmet kommer du att hjälpa till med läxor, förbereda posters och undervisningsmaterial, städa centret samt spela spel och leka med barnen. En stor del av arbetet fokuserar på att barnen ska uppmärksammas på hur de kan hålla sig trygga, allt från att identifiera olika former av våldsamheter till att se till att de vet sina rättigheter.

Vid ankomst till Puerto Morelos kommer du att flytta in i volontärboendet, delta i ett välkomstmöte och få introduktion till volontärprojektet. Resterande träning kommer du att få fortlöpande under din första vecka på projektet. Ni kommer bl.a. att diskutera hur man hanterar en klass, lektionsplanerar, ansvarsuppgifter och första hjälpen-koncept. Du arbetar måndag till fredag med helgerna lediga. Dagarna på centret börjar vid kl 8 och du kommer då att hjälpa den lokala personalen med olika aktiviteter och workshops på centret. Exempel på aktiviteter är: sjunga sånger, måla, spela spel, läxhjälp, sportlektioner o.s.v. Under eftermiddagarna hjälper du antingen till på centret, studerar spanska eller förbereder nästa dags lektioner.

Det är obligatoriskt att lägga till spanskalektioner under din vistelse i Puerto Morelos (se priser under fliken Datum & Priser). Du är inget krav att ha förkunskaper i spanska, men om du redan kan prata en del kan du eventuellt få hålla dina egna workshops.

Vilken nytta gör detta projekt?

Rädda Barnens siffror visar att 95% av barnen i Cancun utsätts för någon typ av våld (antingen fysisk eller verbal), 70% av barnen i Quintana Roo är övergivna, 43% av barnen i åldern 6 till 17 år känner en gängmedlem och 25% av barnen har sett droger eller känner ett barn som säljer det. Volontärarbetet som du utför hjälper till att skydda barn som har utsatts för misshandel, blivit övergivna eller hanterat droger samtidigt som andra barn får styrkan och kunskapen att veta hur de ska hantera situationen om de ställs inför denna typ av hot i framtiden.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Du bor i Playa del Carmen i en lägenhet eller hus som du delar tillsammans med andra volontärer. Ni delar sovrum, badrum och allmänna utrymmen. Boendet ligger ca 15 minuter ifrån stadens centrum med lokaltransport. Här finns rinnande varmvatten och elektricitet. Internetcaféer finns på flera ställen i stan.

Kontakta oss för förslag om du vill uppgradera dig till eget boende.

Övrigt

Under helgerna är du ledig och kan passa på att lära känna Playa del Carmen och dess omgivning närmare. Ta tillfället i akt och se vad Riviera Maya har att erbjuda; besök gamla Mayaruiner, Tulúm, Coba, Chichen Itza, snorkla i en cenote, utforska de magiska reven i Karibien eller ta det lugnt på en av de vackra stränderna i Playa del Carmen.

Startdatum för Undervisa barn i Playa del Carmen

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Undervisa barn i Playa del Carmen

2 veckor 16110 kr
3 veckor 18440 kr
4 veckor 20770 kr
5 veckor 23795 kr
6 veckor 25440 kr
7 veckor 28460 kr
8 veckor 30100 kr
9 veckor 33125 kr
10 veckor 34770 kr
11 veckor 37790 kr
12 veckor 39430 kr

OBS! Det är obligatoriskt med språklektioner i samband med volontärarbetet: 20 timmar för 3550 kronor. Om du är flytande i spanska, men inte har det som modersmål kan du behöva ta några lektioner på plats beroende på personalens bedömning av din språknivå. Du kan även lägga till ytterligare spanskalektioner om så önskas, kontakta oss för pris.

Tillvalsmöjligheter

 • Tillval av Ledarskapskurs med certifiering från ILM (The Institute of Leadership & Management) för 2700 kr. Denna kurs i ledarskap ger dig ett certifikat efter avslutad kurs. Kursen består av teoretisk kunskap genom presentationer, praktisk erfarenhet av att leda aktiviteter, reflektion genom uppdrag och feedback samt träffar veckovis med egen mentor för att hjälpa dig utvecklas. Minimum 4 veckor.

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning från flygplatsen i Cancun (endast vid ankomst kvällen innan)

 • Välkomstmöte

 • Introduktion och förberedelsekurs

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg

 • Försäkring

 • Visumkostnader (behövs inget visum för svenska medborgare vid en vistelse på max 180 dagar)

 • Spanskalektioner

 • Fickpengar (cirka 30-60 dollar per vecka, räkna med en högre summa om du planerar att göra många utflykter)