Close

Bli certifierad PADI Divemaster samtidigt som du hjälper till med marin forskning i Mexiko. Korall- och barriärreven runtom i världen är hotade idag, och det mesoamerikanska barriärrevet, vid Mexikos Yucatanhalvö, är inget undantag. Att få vistas i denna fantastiska miljö och genom forskning och datainsamling bidra till dess bevarande är få förunnat.

Du startar ditt Divemaster Internship med 12 veckor på vår Dyk- och forskningsexpedition under vilken du kommer att bo och arbeta med ett forskningsteam och genomgå omfattande träning. Du kommer att bli en mer avancerad dykare samtidigt som du ökar din kunskap om det marina ekosystemet. Denna kunskap sätts på prov när du tillsammans med teamet arbetar för att samla in viktig data om korallrev och fiskar.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Mexiko

 • Bli certifierad PADI Divemaster
 • Bo och arbeta med ett internationellt volontärteam
 • Bidra till marin forskning och bevarande av korallrev

Under ditt Divemaster Internship kommer du att utvärderas varje vecka för att se hur du utvecklas. Om du gör bra ifrån dig under expeditionen kommer du att fortsätta ditt internship för att göra din PADI Divemaster under en 12 veckors arbetsplacering hos en lokal dykshop. Denna otroliga möjlighet ger dig praktisk erfarenhet av att jobba inom dykbranschen samtidigt som du hjälper till med den dagliga verksamheten på dykcentret.

Efter ett godkänt internship kan kvalificerade kandidater erbjudas möjligheten att arbeta för vår samarbetspartner eller andra utvalda partnerorganisationer i Mexiko. Under internshipet kommer du även att få lära dig mer om ledarskap och utveckla dina egenskaper att agera som en förebild.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Du startar ditt Divemaster Internship som volontär med din bas på en camp i Puerto Morelos. Det ligger mittemellan Playa del Carmen och Cancún på Yucatanhalvön på Mexikos östkust. Du måste redan vara minst PADI Open Water-kvalificerad (eller liknande) vid starten. Du kommer också att få lära dig otroligt mycket om det marina livet på barriärrevet genom att samla in data om koraller, fiskar och andra djur i havet.

Vad Internshipet går ut på

De första veckorna består mycket av träning och undervisning. Du kommer att lära dig om allt från dykning och ledarskap till korallrevets alla delar. Du tillåts inte börja dokumentera revet förrän du har bra koll på vad det är som ska dokumenteras. Räkna med att första månaden upptas av mycket inlärning. Varje vecka kommer du att ha en genomgång med din mentor för att diskutera dina framsteg. När du senare är på din arbetsplacering kommer en liknande avstämning att ske en gång per månad.

Arbetet under de första tre månaderna på internshipet siktar mot att utvärdera det mesoamerikanska barriärrevets välmående. Fokus är på att samla in data kring fiskar och korallarter. Målet är att öka både den lokala och globala medvetenheten kring marina frågor och tillhandahålla data när olika beslut ska tas.

Under detta Divemaster Internship erhåller du följande kvalifikationer:

 • PADI Coral Reef Research Diver Distinctive Specialty
 • PADI Advanced Open Water
 • PADI Rescue Diver
 • PADI Divemaster
 • First Aid & CPR training (Emergency First Response Certification)
 • Biological Survey Techniques

Livet som Divemaster Intern

Internshipet är uppdelat i två delar.

1. Expeditionsfasen då du deltar i Dyk- och forskningsexpeditionen i Puerto Morelos under första 12 veckorna. Du kommer under dessa veckor att få mer ansvar och utbildning än de volontärer som enbart deltar i expeditionen.

2. Arbetsplacering. Om du får goda betyg efter de första tre månaderna på expeditionen kommer du att bli erbjuden en arbetsplacering i Mexiko där du gör din praktik och tar din Divemaster. Arbetsplaceringen brukar vanligtvis vara förlagd till ett dykcenter i Xcalak, men du kan även bli tilldelad en annan placering. Under arbetsplaceringen kommer du att samla på dig bra jobbmeriter, öva på dina ledarskapskunskaper och hjälpa personalen på dykcentret med det dagliga arbetet.

Expeditionen – första 12 veckorna

Den första tiden ägnas mycket åt träning. Förbered dig på långa arbetsdagar med tidiga morgnar. Ni startar dagen med att förbereda dykbåten åtföljt av en kort resa till en av forskningsplatserna. När du väl är insatt i dykningen och ditt forskningsområde kommer du att arbeta cirka fem dagar per vecka. Förutsatt att vädret tillåter gör ni ett till två dyk, eller en till två snorkelutflykter, per dag. Förvänta dig långa dagar med tidiga morgnar. De dagar ni dyker kommer ni att starta dagen med att förbereda båten innan ni beger er till undersökningsplatsen för dagen.

Förutom det dykrelaterade arbetet finns en mängd sysslor på campen som du får hjälpa till med, som att städa stranden, delta i undervisningstillfällen, undervisa lokalbefolkningen i engelska, laga mat till campen m.m. Dag fem försöker man att hinna med nöjesdykning på morgonen och sedan ta det lugnt på kvällen, gärna med en barbecue medan ni ser solen gå ner och delar historier från dagen som gått. Helgerna är lediga och då finns gott om utrymme att utforska omgivningarna eller bara sola, bada och ta det lugnt.

Om du är på plats mellan maj och oktober kommer du även att få möjlighet att studera sköldpaddor. Genom ett roterande schema kommer ni att hjälpas åt att samla in data om sköldpaddan under nattliga strandpromenader, se dem lägga ägg ock skydda deras bon från rovdjur så att så många sköldpaddsungar som möjligt kan kläckas. Generellt ingår 1-2 dyk per dag under vardagar, men när du har arbetat som sköldpaddsvakt under natten behöver du vila följande dag för att inte försätta dig själv i fara under dykningen.

Observera att dykning är väderberoende och bara lite vind kan påverka möjligheterna att ta sig ut på havet med båt. Vi sätter alltid säkerheten först vilket innebär att det kan förekomma dagar utan dyk då alternativa aktiviteter sker på land istället.

Internshipet – resterande 12 veckor

Förutsatt att du blir godkänd på expeditonen kommer du att erhålla en arbetsplacering på ett lokalt dykcenter längs kusten mot Karibiska Havet. Dykcentren är särskilt utvalda för att du ska få den bästa träningen. Här kommer du att göra din Divemaster samtidigt som du hjälper till med att ta hand om vardagliga sysslor på dykcentret. Divemaster-utbildningen är både teoretisk och praktisk.

På din arbetsplacering kommer du att erhålla professionella kvalifikationer, praktisera ledarskap och stötta övrig personal med den dagliga driften av dykcentret.

Vilken nytta gör detta Internship?

Tack vare alla volontärer som deltagit på detta projekt har GVI bidragit till att bygga upp en av de största databaserna som finns över tillståndet och förändringar i det mesoamerikanska barriärrevet. Detta har i sin tur bidragit till att skydda revet på flera olika sätt. Lokala fiskare har fått utbildning i dykning och kartläggning och kan hjälpa till med dokumentation av revets tillstånd.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på detta internship.

Äta och sova

Under de första 12 veckorna på expeditionen bor du tillsammans med andra volontärer på campen i Puerto Morelos i vackra Mexiko och här sover ni i hyddor. I varje hydda sover upp till sex personer. Boendet är av enkel standard för att lämna så små avtryck som möjligt på miljön. Ni turas om att laga mat och sköta campens övriga sysslor, vilket bidrar till ett starkt sammansvetsat gäng. Dieten är enkel: ni äter mycket bönor, ris, tomat, grönsaker och pasta.

Under arbetsplaceringen varierar boendet beroende på var du blir placerad. Alla erbjuder dock bekvämt, men enkelt, boende för personalen.

Övrigt

Ni kommer inte att tillbringa så mycket tid här, då dagarna är fullspäckade med dykning, sysslor och andra aktiviteter. Var beredd på att levnadsförhållandena på campen är väldigt enkla: här finns inget rinnande vatten och ingen elektricitet, men å andra sidan bor ni på gnistrande vit sand i ett naturreservat. Av naturliga skäl finns inte någon tillgång till Internet på campen, men det finns i närmaste staden Tulum, dit man kan åka på sin lediga tid. Det finns tillgång till ett kassaskåp där man kan be personalen låsa in pass och andra värdesaker.

Startdatum för Divemaster Internship i Mexiko

2019: 12 januari, 6 april, 29 juni, 21 september.

Pris för Divemaster Internship i Mexiko

24 veckor 83160 kr

Observera att du behöver vara PADI Open Water-certifierad eller motsvarande för att kunna anmäla dig till detta internship.

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Arbetsplacering (om kvalificerad efter expeditionen)

 • Boende

 • Mat (under expeditionsfasen)

 • Hämtning från flygplatsen (vid ankomst inom utsatt tid)

 • Transport till/från volontärbasen

 • Välkomstmöte

 • Projektintroduktion och utbildning

 • Workshops

 • PADI Advanced

 • PADI Coral Reef Researcher Specialty,

 • Utvärdering med din mentor varje vecka

 • Allt träningsmaterial

 • Teknisk dykutrustning

 • Första hjälpen-kurs

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Cancun International Airport)

 • Försäkring

 • Visumkostnader (behövs inget visum för svenska medborgare vid en vistelse på max 180 dagar)

 • Transport till arbetsplacering

 • Måltider under arbetsplacering

 • Personligt dykutrustning (t.ex. våtdräkt, snorkel, fenor och mask)

 • PADI Open Water

 • Fickpengar

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal