Close

Bo i den vackra staden Luang Prabang, ett av UNESCOs världsarv, och volontärarbeta som engelskalärare för barn och ungdomar. Tydliga franska influenser blandar sig med den sydostasiatiska kulturen vilket gör Luang Prabang till en inspirerande stad att leva i med gyllene tempel och gamla franska kolonialhus.

Laotiska barn är ivriga att förbättra sina engelskakunskaper. Genom att hjälpa till med undervisningen kommer du att öka deras möjligheter för bättre utbildning och anställningsmöjligheter i framtiden. Förutom att arbeta som engelskalärare kommer din roll även att innebära att agera som förebild i samhället.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Laos

 • Undervisa barn och ungdomar i engelska
 • Lär känna Laos kultur och den vänliga befolkningen
 • Utforska Luang Prabang och dess omgivning under fritiden

Som volontär har du helgerna lediga att utforska regionen – ta en båttur på Mekongfloden, se solen gå ned från en bergstopp, simma i vackra vattenfall, strosa runt bland de otaliga templen eller upplev trakten med vandringskängorna på. Laos är ett av Sydostasiens länder som är minst påverkat av turismen.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Måndag till fredag arbetar du med att planera och hålla i engelskalektioner på lokala skolor i Luang Prabang. Du kommer att använda dig av olika undervisningstekniker inklusive spela spel och sjunga sånger. Upplev den laotiska kulturen varje dag när du passerar buddhistiska helgedomar och lokala caféer på vägen till volontärprojektet. Helgerna är lediga för att ta det lugnt eller utforska omgivningen.

Vad projektet går ut på

Samtidigt som turismen ökar i Luang Prabang finns ett större behov av engelskalärare. Barnen är väldigt ivriga att förbättra sina språkkunskaper. De blir väldigt glada när de hör dig prata engelska och de får chansen att öva med dig. Utöver att hålla lektioner i engelska kommer du att hjälpa till med andra undervisningsaktiviteter, och även lekar utomhus.

Målet med detta volontärprojekt är att se till att barnen får hjälp av entusiastiska lärare för att öka deras inlärning när de studerar engelska. För barnen leder detta sedan till möjligheter för en bättre framtid för sig själva, deras familjer och hela samhället.

Livet på projektet

Din främsta uppgift som volontär är att undervisa barn och ungdomar i åldrarna 8-18 i engelska. Du kommer antingen att agera som lärarassistent till en lokal lärare eller ha ansvaret att undervisa din egen klass. Du kommer behöva vara flexibel och kunna anpassa dig till olika undervisningsmetoder och ansvarsnivåer.

En typisk dag som volontär på detta projekt börjar du klockan 08.00 och undervisar fram till klockan 10, därefter har du några timmars lunchrast. Du har eventuellt en eftermiddagssession och vanligtvis en kvällslektion som pågår fram till kl 20 eller 20.30. Du undervisar generellt 3-4 timmar per dag och övrig tid går åt till lektionsplanering. Ha i åtanke att schemat är flexibelt och kan ändras med kort varsel.

Du jobbar måndag till fredag, helgen är din tid då du har möjlighet att utforska det fantastiska området och bara slappa. Laos är ett bedövande vackert land som med sin gästvänliga befolkning låter dig uppleva landets kultur, traditioner och vardag under din tid som volontär.

Vilken nytta gör detta projekt?

I Laos finns det många problem inom skolväsendet då lite statliga bidrag ges till utbildning. Det finns vanligtvis inte tillräckligt med lärare för antalet elever. Detta leder till att klasserna blir överfulla och eleverna får inte den hjälp och uppmärksam de förtjänar.

Volontärprojektet sker i samarbete med lokala samarbetspartners och förser projektet med stöd från volontärer och finansiellt bidrag för att fortsättningsvis öka undervisningen i det lokala samhället.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Som volontär bor du på ett guesthouse och delar rum med minst en annan volontär. Du delar badrum med de andra volontärerna. Det finns rinnande kall- och varmvatten i duscharna och västerländska toaletter. Det finns elektricitet där du bor och Internetcaféer runt hörnet. Tre måltider per dag är inkluderade. Du kan även avsmaka lokala och västerländska delikatesser på restauranger runt om i staden till självkostnadspris.

Kontakta oss om du vill uppgradera dig till eget boende.

Övrigt

Kläderna är viktiga när du arbetar som lärare i Laos. För att inge respekt bör du klä dig propert. Kvinnliga volontärer bär den lokala kjolen ”sinh” i skolorna (finns att låna på plats). Män kan bära vanliga långbyxor. På fritiden kan du klä dig mer ledigt, men det är fortfarande viktigt att du klär dig respektabelt när du rör dig omkring i staden.

Det finns flera utflykter som du kan göra under din tid i Laos. Besöka och simma i fantastiska vattenfall, besöka urtida tempel, gå på vandringar, paddla kajak på Nam Khan-floden eller cykla genom byar i Luang Prabang-dalen.

Startdatum för Undervisa barn i Laos

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Undervisa barn i Laos

2 veckor 15530 kr
3 veckor 17650 kr
4 veckor 19770 kr
6 veckor 23990 kr
8 veckor 28250 kr
10 veckor 32490 kr
12 veckor 36730 kr

Tillvalsmöjligheter

 • Tillval av Ledarskapskurs med certifiering från ILM (The Institute of Leadership & Management) för 2700 kr. Denna kurs i ledarskap ger dig ett certifikat efter avslutad kurs. Kursen består av teoretisk kunskap genom presentationer, praktisk erfarenhet av att leda aktiviteter, reflektion genom uppdrag och feedback samt träffar veckovis med egen mentor för att hjälpa dig utvecklas. Minimum 4 veckor.

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (vid ankomst inom utsatt tid)

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet (undervisningsmetoder, språk, kultur, religion etc.)

 • Utbildning som krävs för projektet

 • Stadsrundtur i Luang Prabang för att lära känna stan

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Luang Prabang Airport)

 • Försäkring

 • Visumkostnader

 • Fickpengar (räkna med minst 15 dollar per dag)