Close

I detta mångfaldiga land hittar du det här projektet som tar dig till den vackra regionen Kerala i sydvästra Indien och till staden Kochi. Din vistelse startar med en introduktion till staden och volontärprojektet. Du kommer att bo tillsammans med andra internationella volontärer i stadsdelen Fort Kochi.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Indien

 • Få erfarenhet av undervisning genom volontärarbete
 • Lär barn engelska och öka deras framtida jobbchanser
 • Lär känna den indiska kulturen och dess folk

Här kommer du att hjälpa barn från flera olika bakgrunder, med allt i från undervisning i engelska till att sjunga och dansa tillsammans, och på så sätt göra livet lite roligare för dessa härliga barn. Du kanske inte tror att du kan göra så stor skillnad på så kort tid, men tillsammans med de andra volontärerna som kommer hit varje år blir du ett fantastiskt stöd för dessa barn och lär dig säkert en hel del om dig själv samtidigt.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Resan börjar med en introduktion och välkomstmöte i staden Kochi, där du också bor tillsammans med de andra volontärerna i stadsdelen Fort Kochi.

Vad projektet går ut på

På dagarna jobbar du på en skola där du undervisar barn från enkla förhållanden i åldrarna 4-13 år. Barnen pratar inte engelska förutom i skolan och är blyga inför det nya språket. Främsta målet är att erbjuda en rolig och stimulerande undervisning och se till att barnen lär sig kommunicera på engelska såväl som har roligt tillsammans. Du arbetar måndag till fredag med att assistera lärarna på skolan, planera och hålla egna lektioner samt undervisa i främst engelska men även leda aktiviteter såsom idrott, dans och lek vid behov. Du kommer främst att hålla individuella lektioner eller i mindre grupp med elever som behöver extra stöd. Två eftermiddagar per vecka hjälper ni till med enklare undervisning och läxhjälp på en annan närliggande skola. Fredagar slutar ni runt lunchtid, passa på att åka på en längre helgutflykt om du inte hellre stannar kvar i volontärhuset under helgen.

Om du främst är intresserad av att undervisa i idrott, läs mer här.

Livet på projektet

Oavsett hur länge du jobbar som volontär kommer livet på detta projekt ge dig ett bra smakprov på den indiska kulturen i kombination med möjligheten att göra skillnad i livet för barnen du jobbar med.

När du anländer till Kerala kommer du att bli transporterad till ditt boende och delta i ett välkomstmöte. Dagen därpå kommer du få en rundtur av staden, introduktion av projektet samt genomgång av olika seder och kulturer i Kerala. Du kommer även få den aktuella kursplanen, förslag på lektionsplanering och introducerande information om barns utveckling och färdigheter. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av undervisning då du kommer att få lära dig grunderna när du anländer. På kvällen anordnas en gemensam middag där volontärerna får tid till att lära känna varandra bättre.

Som volontär på detta projekt kommer du att jobba måndag till fredag vanligtvis kl 9-16. Du blir transporterad till och från skolorna varje dag. Under dagen kommer du att vara involverad i undervisning, sagoberättande, sång, dans, bild och mycket mera. På kvällen finns tid till att förbereda morgondagens lektioner och att umgås med de andra volontärerna.

På helgerna bestämmer du själv ditt tempo. Det finns ett antal valbara resor för de volontärer som vill uppleva Kerala på ett äventyrligt sätt, vad sägs om en helgkryssning till ”the backwaters” eller bergsvandring i Munnar? Strosa runt på de exotiska kryddmarknaderna eller ta del av den traditionella dansen Kathakali är också upplevelser som du inte får missa. Sen finns det de som föredrar att ligga i en hängmatta på stranden och dricka fruktdrinkar, det funkar utmärkt i Kerala det med.

Vilken nytta gör detta projekt?

Din insats under detta projekt kommer inte bara betyda ett ekonomiskt bidrag utan även en ovärderlig hjälp med barnen som förbättrar deras framtidsutsikter. Alla barnen på skolan kommer från låginkomsttagande familjer med låg social status i samhället.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Boendet är i ett enkelt men rent och fräscht hus med sovsalar där volontärerna sover högst 4-5 stycken i varje sal. Huset ligger centralt i Kochi. Elektricitet och rinnande vatten finns samt toaletter man kan spola i. Wi-Fi finns i volontärhuset. Uppkopplingen kan ibland försvinna dagar i sträck, men då finns lokala Internetcaféer att tillgå. På kvällarna hjälps volontärerna åt att laga middag enligt ett roterande schema.

Övrigt

Inkluderat i projektet är en rundvandring av Kochi. På plats finns också som tillval: danslektioner med bollywood-tema, yoga, matlagningsklass, hennatatueringar m.m. Medan du är i Kerala borde du passa på att gå och se ett Kathakali-dansuppträdande – en riktigt unik upplevelse som du sent kommer att glömma!

Startdatum för Undervisa barn i Kerala

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Undervisa barn i Kerala

2 veckor 14790 kr
3 veckor 16320 kr
4 veckor 17860 kr
6 veckor 20935 kr
8 veckor 23990 kr
10 veckor 27085 kr
12 veckor 30160 kr

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (vid ankomst inom utsatt tid)

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • Utbildning som krävs för projektet

 • Transport till/från projektet

 • Rundtur i Kochi

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Kochi International Airport (COK) i Kerala)

 • Försäkring

 • Visumkostnader

 • Fickpengar

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal