Close

Res till vackra hamnstaden Kochi i södra Kerala och hjälp till att undervisa barn i olika idrottsgrenar som exempelvis fotboll, cricket, tennis och friidrott. Idrott spelar en viktig roll i barnens utveckling och fungerar som en språngbräda för bättre självförtroende och hälsosamt leverne. Genom att jobba i en lokal skola kommer du få chansen att göra skillnad och glädja dessa barn genom att undervisa dem i idrott och genom idrotten även lära dem engelska och vikten av att samarbeta.

Syftet med projektet är att, i samförstånd med de lokala lärarna, leda idrottsprojekt vid skolorna i området och ge mer individuell uppmärksamhet till eleverna. Utan detta projekt eller hjälpen från volontärerna skulle barnen i detta område av Indien inte kunna delta i så många olika idrottsaktiviteter på grund av brist på utrustning, kunskap och manskap.

Tre skäl att åka på den här volontärresan i Indien

 • Hjälp barn stärka sitt självförtroende genom idrott
 • Erbjud ett varierat sportutbud
 • Roliga eftermiddagsaktiviteter kan hålla barnen borta från gatorna

Utanför projektet får du som volontär den unika chansen att uppleva den indiska kulturen, lokala danser, besöka kryddmarknader och smaka på vällagade indiska mattraditioner.

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Resan börjar med en introduktion och välkomstmöte i staden Kochi som ligger i delstaten Kerala. Här bor du tillsammans med de andra volontärerna i stadsdelen Fort Kochi.

Vad projektet går ut på

Många barn i områdena kring Kochi älskar idrott men familjen har oftast inte råd att betala avgiften till de lokala sportklubbarna. Det är därför detta projekt spelar en viktig roll i barnens liv då de får chansen att utöva sport tillsammans med andra barn utan kostnad. Barnen du kommer undervisa tillhör fattiga familjer eller bor på barnhem. Som volontär kommer du spela en aktiv roll i att hjälpa dessa barn både i och efter skolan till en aktivare, roligare och mer hälsosam livsstil. Klasserna du håller i kan ha olika teman såsom fotboll och cricket eller bara syfta till att uppmuntra till en hälsosam livsstil och välmående.

Livet på projektet

Efter några dagar på projektet kommer du upptäcka att livet här är väldigt mångfaldigt där olika aktiviteter blandas och den ena dagen inte är den andra lik. Som volontär kommer du spendera vissa morgnar med att undervisa barnen i hälsa och välmående och gå igenom ämnen som kostlära och vikten av fysisk aktivitet. Du kommer även assistera lärarna på plats genom att leda idrottslektioner och organisera lekar under rasterna. Efter skolan, från måndag till fredag, kommer du hjälpa till att leda idrottsklubbar och lag. Vid sidan av volontärarbetet finns det aktiviteter som syftar till att ge dig en genuin upplevelse till indisk kultur såsom att vara med i en traditionell dansshow och medverka vid en festival i området.

Att jobba som volontär i Indien är alltid en genuin upplevelse. Förhoppningen är att ditt arbete som volontär ska ha en meningsfull och positiv påverkan på det lokala samhället samtidigt som du får uppleva en ny kultur och glädjen som kommer med att ge tillbaka till samhället.

Vilken nytta gör detta projekt?

Detta projekt syftar till att uppmuntra till en positiv och aktiv livsstil samt att hålla barnen ifrån gatorna genom att erbjuda dem roliga idrottsaktiviteter efter skolan. Genom att undervisa dessa talangfulla barn kommer du hjälpa dem utvecklas socialt, mentalt och fysiskt. Ju fler möjligheter barnen har att förstärka sitt självförtroende och sina engelskakunskaper, desto ljusare är deras utsikter mot ett friskt, gott liv.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Du delar rum med andra volontärer i ett volontärhus. Ni bor ca fyra volontärer per rum i våningssängar. Det finns ett gemensamt kök, vardagsrum, terrass för grillning och avslappning. Västerländsk toalett finns att tillgå. Frukosten lagas av volontärerna själva och lunch fås på projektplatsen. Middagen tillagas av en kock fem dagar per vecka. Många volontärer väljer att äta ute på helgerna eller laga sin egen mat hemma i campen. Varje morgon serveras frukost som kan bestå av flingor, toast och frukt lunch är vanligtvis smörgås eller ris och grönsaker samt middag är vanligtvis ris eller chapati med färska grönsaker, linser, fisk eller liknande.

Kontakta oss om du vill uppgradera dig till eget boende.

Övrigt

Det finns Wi-Fi i huset så ta gärna med dig din laptop för att lättare kunna planera inför dina lektioner. Elektricitet och rinnande vatten finns.

Inkluderat i projektet är en rundvandring av Kochi. På plats finns också som tillval: danslektioner med bollywood-tema, yoga, matlagningsklass, hennatatueringar m.m. Medan du är i Kerala borde du passa på att gå och se ett Kathakali-dansuppträdande – en riktigt unik upplevelse som du sent kommer att glömma!

Det finns massor att göra i Indien, under helgerna finns tid att utforska området och kulturen. Vad sägs om att bo på en husbåt i Keralas backwaters, besöka vackra stranden Varkala eller vandra i nationalparken Munnar? För dig med mer tid och som vill resa runt efter volontärarbetet kan vi rekommendera mausoleumet Taj Mahal i Agra, Darjeeling med sina berg och tefält, Goa och dess avslappnade atmosfär eller Mowglis hem, Kanha National Park, varifrån Kipling fick inspiration till ”Djungelboken”.

Startdatum för Undervisa sport i Indien

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 14 december, 28 december.

Pris för Undervisa sport i Indien

2 veckor 14790 kr
3 veckor 16320 kr
4 veckor 17860 kr
6 veckor 20935 kr
8 veckor 23990 kr
10 veckor 27085 kr
12 veckor 30160 kr

 

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (vid ankomst inom utsatt tid)

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • Utbildning som krävs för projektet

 • Transport till/från projektet

 • Rundtur i Kochi

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg (du flyger till Kochi International Airport (COK) i Kerala)

 • Försäkring

 • Visumkostnader

 • Fickpengar