Close

GVI

GVI (Global Vision International) anses vara en av världens mest respekterade och tongivande internationella volontärorganisationer. De är en icke-politisk, icke-religiös organisation som ordnar över 100 olika volontärprojekt i ett stort antal länder världen över.

GVI grundades 1997 med målet att stötta och hjälpa lokala och internationella hjälp- och volontärorganisationer genom att erbjuda volontärkraft, internships, utbildning och finansiering. Detta har de verkligen lyckats med, tack vare sin drivkraft och tack vare alla volontärer från världens alla hörn som var och en är en liten pusselbit i det stora pusslet.

Långsiktiga projekt

GVI har både egen och lokal personal på plats under projektet. De är måna om att varje volontär ska ha en säker och givande upplevelse på ett projekt som gör skillnad och där volontären får rum att utvecklas och, om möjligt, jobba vidare efter projektets slut. Projekten drivs över lång tid med stort fokus på långsiktighet. 70% av pengarna som volontärerna bidrar med går direkt in i projekten.

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal

Det absolut bästa med att jobba som volontär var att man aldrig visste hur nästa dag skulle bli.

Denise Eriksson

Summa summarum, gör det! Jag kommer sakna så mycket. Min nya familj, lyxen att få dyka två gånger per dag, alla matlagningtävlingar om vilken hydda som lyckas fixa den bästa vegetariska måltiden......att varje morgon vakna upp och se den färgglada himlen över havet med fötterna i ljummen sand och sist men inte minst, att vara en del av en kamp att göra världen bättre.

Sanna
SannaMexiko