Close

Grekland

Alla har vi ju hört talas om det antika Grekland, där allt ifrån modern politik, vetenskapliga och matematiska principer till olympiska spel har sin början. Ett stort land med ca 1400 öar och såklart vatten och några hav därtill. De senaste decennierna har Grekland blivit en ikon för den europeiska turismen och kanske i synnerhet för den perfekta öluffen tack vare dess övärld. Men bortom den oändliga avkopplingen och äventyret som hör den klassiska semestern till, hittar vi avancerad stadsarkitektur, musik och mat som snarare påminner om asiatisk än europeisk samt den oändligt spännande naturen.

Fakta om Grekland

Landsnummer: 30.

El: 230 Volt Adapter behövs inte.

Valuta: EUR.

Vaccination: Läs vaccinationsguidens råd för resor till Grekland. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UDs reseinformation: Vad bör man tänka på när man vill volontärarbeta i Grekland? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Grekland.

Visum: Svenska medborgare behöver inget visum för vistelse i Grekland. Giltigt pass eller nationellt ID-kort (OBS! körkort är inte giltigt) uppvisas vid inresa.

Vi skickar dig mer information när du är antagen på en resa via Volontära.

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal