Close

Med sina vackra gröna skogar och sin bergiga bakgrund i Dawasawu-distriktet erbjuder Fiji dig en unik och häpnadsväckande plats för din volontärresa. Klarblått vatten och branta vackra vulkaner bildar tillsammans den fantastiska miljö som du kommer leva och arbeta i.

Detta volontärprojekt syftar till att stötta de lokala skolorna i området där bristen på resurser gör dem i behov av extra hjälp. Som volontär jobbar du med undervisning, lekar och aktiviteter, både under skoltid och utanför, för att kunna ge barnen i området den utbildning och uppmärksamhet de förtjänar. Barnen du undervisar tillhör det inhemska folket på Fiji vilket ger dig den unika chansen att förkovra dig i den fijianska kulturen på samma gång som du stöttar barnen i deras utveckling och förbättrar deras framtidsutsikter.

Tre skäl att åka på den här volontärresan på Fiji

 • Assistera lärarna på skolor med få resurser
 • Undervisa barn och se deras framsteg
 • Upplev det bästa av Fiji – stränder, vandring, dykning, vattenfall etc

Du bor i enklare sovsalar med de andra projektdeltagarna och delar på kök och badrum. På kvällarna sluter ni upp för att äta middag och dela med er av dagens händelser. På helgerna kommer du bli bortskämd av allt man kan göra på denna exotiska plats; snorkla, dyka, vandra och ö-luffa är bara några av alternativen på Fiji.

Bli förälskad i Fiji och möt vänner för livet på detta lärorika, ögonöppnande och sällsamt vackra äventyr!

Läs mer om vår samarbetspartner Global Vision International (GVI).

Höjdpunkterna under detta projekt innefattar att lära barnen nya saker och se dem göra framsteg, utforska Fiji genom snorkling, dykning, vandring, traditionella ceremonier och möten med lokalbefolkningen. Här träffar du massor av inspirerande människor och hittar vänner för livet samtidigt som du njuter av allt som Fiji har att erbjuda.

Vad projektet går ut på

Detta projekt går ut på att stötta de lokala skolorna i Dawasamu-distriktet på huvudön Viti Levu genom att hjälpa dem undervisa i engelska, matematik, idrott och bild. Då lärarna på skolorna här är överarbetade och har ansvar för att undervisa fler elever än de klarar av är behovet stort av assisterande lärare, framförallt som kan undervisa i engelska. Det är här du som volontär kommer in i bilden. Som volontärarbetare får du chansen att förbättra utbildningen för dessa fattiga barn och på det sättet göra deras framtid lite ljusare.

Livet på projektet

Dagen kickar igång med en morgonsamling och därefter ett lärarmöte för att diskutera dagens lektioner och upplägg. Grundskolan som du kommer att jobba i ligger i byn Silana där du placeras i en klass för att jobba sida vid sida om läraren som stöd och assistans i den dagliga undervisningen. Som volontär kan du arbeta med små grupper av elever, individuellt med vissa elever som behöver extra stöd och generellt hjälpa läraren att leda klassen. Skolan slutar vanligtvis kring kl 15 då du och de andra volontärerna tar er tillbaka till basen. Vissa eftermiddagar kan det förekomma aktiviteter efter skoltid.

Vilken nytta gör detta projekt?

Detta projekt syftar till att ge de lokala lärarna assistans och hjälp så de kan ge barnen i området den utbildning de behöver för att kunna hoppas på en ljus framtid. Att kunna engelska öppnar upp dörrar mellan olika folkgrupper på Fiji på samma gång som man är mer kvalificerad för ett välbetalt jobb. Som volontär kan du bidra med dina engelskkunskaper och på så sätt hjälpa barnen till en framtid med fler möjligheter.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna volontärresa.

Äta och sova

Du bor i sovsalar med de andra projektdeltagarna. Anläggningen är enkel och är utrustad med kallvattensduschar och västerländska toaletter. Dricksvattnet består av filtrerat regnvatten. På kvällen samlas ni för att äta tillsammans och berätta historier från dagen som gått. Maten lagas av volontärerna enligt ett roterande schema, de har även ansvar för städning av campen. Dieten är enkel och består oftast av ris, pasta, potatis, bröd och grönsaker. Mestadels vegetarisk diet. Kött kan finnas tillgängligt ungefär en gång per vecka.

Övrigt

Det finns elektricitet i byn. Om du tar med dig en bärbar dator kan du köpa trådlöst bredband i Nadi, men var medveten om att mottagningen inte är den bästa på volontärbasen.

På helgerna kan du göra precis vad du vill. Om du väljer att stanna på campen finns det havskajaker tillgängliga för utflykter. Personalen på campen kan även beställa vattentaxi om du vill utforska vad de andra öarna har att erbjuda. Du kan även vandra på ön och se sköldpaddor och öns rika fågelliv.

Startdatum för Undervisa barn på Fiji

2019: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 mars, 23 mars, 6 april, 20 april, 4 maj, 18 maj, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augusti, 24 augusti, 7 september, 21 september, 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november.

Pris för Undervisa barn på Fiji

2 veckor 18710 kr
4 veckor 24115 kr
6 veckor 29520 kr
8 veckor 34930 kr
10 veckor 40330 kr
12 veckor 45740 kr

Vad är inkluderat?

 • Volontärplats

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning från flygplatsen (ankomst bör ske inom utsatt tid)

 • Välkomstmöte

 • Introduktion till volontärprojektet

 • Utbildning som krävs för projektet

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg

 • Försäkring

 • Visumkostnader. Cirka 632 FJD, ungefär 2500 kr.

 • Fickpengar