Close

Från tropiska skogar till de välkända vita stränderna – vår roadtrip tar dig till alla höjdpunkter som denna bergiga och vulkaniska del av världen har att erbjuda.

Fiji består av 333 öar av vilka ca 75% av den totala landmässan hör till de två öarna Viti Levu och Vanua Levu. En drömmiljö för alla dykare och snorklare, ingen äventyrare tackar nej till att upptäcka de hemligheter som finns gömda runtom dessa öar i Stilla Havet. Vår rundresa på Fiji ger dig oförglömliga minnen i en häpnadsväckande miljö där du kommer uppleva massor av kul!

Tre skäl att åka på den här rundresan på Fiji

 • Prova på livet som volontär på Fiji
 • Lär känna den fijianska kulturen
 • Snorkla, vandra & simma i vattenfall

Följ med på ett storstilat äventyr på denna roadtrip som tar dig runt fantastiska Fiji. Med start i Nadi åker vi via Coral Coast, Suva, Nausori, Natovi och vidare till Levuka Island där vi provar på volontärarbete. Blicka ut över grönskande fält och frodig landsbygd medan vi kör längs Coral Coast som bjuder på häpnadsväckande vyer över långa vita sandstränder längs vägen. Vi pausar i Singatoka Town där vi ser bönderna sälja lokalt producerade varor. Passa på att provsmaka frukter som enbart finns på Fiji och som får munnen att vattnas.

Vi åker vidare till nästa stopp på roadtripen som är Suva. Shoppa souvenirer och besök det historiska museet. Från Nausori tar vi sedan båten över till Levuka Island där du kommer att få prova på livet som volontär på valt projekt.

Förbered dig på att anpassa dig till en annan kultur och livsstil. Du kommer att märka av det lugnare tempot – även kallat ”Fiji time”!

Denna rundresa på Fiji är ett fantastiskt äventyr för dig som vill kombinera volontärarbete med andra aktiviteter under tre veckor. På denna resa får du prova på volontärarbete under en vecka då du kommer att hjälpa till på befintliga volontärprojekt som drivs året runt och som även tar emot volontärer för längre perioder. Under rundresan kommer du att bo i traditionella hus, vandra till vattenfall, besöka nationalparker, snorkla och mycket mer.

Om rundresan

Detta är en rundresa där du får se det bästa Fiji har att erbjuda samtidigt som du får prova på volontärarbete. Du reser runt i en mindre grupp på cirka 3-5 personer och under volontärveckan tillbringar ni tid med ett trettiotal andra volontärer från olika länder. Här nedan kan du se ett exempel på hur resplanen kan se ut:

Vecka 1 – Från Nadi till Singatoka och Nausori

Resan startar i Nadi med en introduktion till programmet och information kring kulturella skillnader och tips på vad som är bra att tänka på innan vi besöker olika traditionella byar runtom Fiji. Besök historiska platser, nationalparken i Singatoka beståendes av sanddyner, träffa byhövdingar i traditionella byar och bo i ett traditionellt fijianskt hus, s.k. ”bure”. Lär dig enkla fijianska ord och matlagningsrecept, prova att laga din egen traditionella dansutstyrsel. En natt bor vi på en resort i Pacific Harbour där du kan slappna av i lugn och ro eller varför inte testa på beachvolley, paddla kajak eller snorkla?

I slutet av veckan beger vi oss till Nausori där vi bor i ett volontärhus och får lära oss mer om de volontärprojekt som bedrivs här. Under helgen tar vi med oss picknick och besöker ett av de kända vattenfall i den närliggande nationalparken.

Vecka 2 – Volontärprojekt

Vi anländer till Levuka med båt och får delta i en traditionell välkomstceremoni i byn. Här tar vi ett steg tillbaka i tiden till ett Fiji som fortfarande är orört av massturismen och får en inblick i hur livet generellt var över hela Fiji förr. Under denna vecka kommer du att få prova på hur det är att delta i ett volontärprojekt. Du kan välja mellan att undervisa i sportaktiviteter, undervisa på skola eller hjälpa till på dagis.

Vecka 3 – Levuka tillbaka till Nadi

Sightseeing och avslappning i Levuka. Vi bygger en ”bure” tillsammans. Vandra eller prova på yoga. Snorkla, och grilla på stranden. Från Levuka tar vi oss tillbaka till huvudön Viti Levu där vi campar i en mindre by i närheten av Lautoka. Här finns möjlighet att prova bamboorafting. Besök Sabeto Hills och Mud Pool Hot Springs. Avskedsfest i Nadi innan det är dags att resa hem eller vidare.

Var vänlig notera att detta är ett exempel på en resa. Program och platser kan förändras utan förvarning på grund av lokala anledningar, men konceptet är det samma. Under den fria tiden kan du nyttja tiden som du vill och våra guider hjälper dig gärna med förslag. Notera dock att egna utflykter medför en extra kostnad.

Nedan kan du läsa om boendeförhållandena på denna rundresa.

Äta och sova

Boendet kommer att variera under rundresan. Under volontärprojektet kommer du att bo i sovsal i volontärhuset. Ni delar ca 3-6 personer på ett rum. Tre måltider per dag är inkluderade under veckodagar och två under helgen. Du kommer även att få prova på att sova i ett typiskt fijianskt hus, en s.k. ”bure” – ett halmhus tillverkat helt för hand samt hos lokala värdfamiljer.

Boende är inkluderat från ankomstsöndagen. Vi rekommenderar att du anländer till Nadi mellan kl 6 och 18 för att bli hämtad på flygplatsen.

Övrigt

Elektricitet finns över hela ön. Tillgång till Internet finns på hotell/resorts och i volontärhuset. Kontrollera innan avresa att din mobil är upplåst av operatören så kan du köpa ett lokalt SIM-kort med internet. SIM-kort finns att köpa för en liten peng och har bra täckning på de flesta ställen ni passerar under resan.

Om ni åker in till stan eller till en by måste kvinnor dölja sina axlar och ben, så en sarong kan vara ett bra tips att packa med.

Startdatum för Fiji Roadtrip

2016: 5 september, 19 september, 3 oktober, 17 oktober, 7 november, 21 november, 5 december, 19 december.

Pris för Fiji Roadtrip

3 veckor 16990 kr

Vad är inkluderat?

 • Rundresa

 • Volontärarbete

 • Boende

 • Mat

 • Hämtning på flygplatsen (vid ankomst söndag kl 6-18)

 • Transport enligt resplanen

 • Program och aktiviteter enligt resplan

 • 24-timmars support

Vad är inte inkluderat?

 • Flyg

 • Försäkring

 • Visum

 • Mat och transport under lediga dagar

 • Skjuts till flygplats vid avresa

 • Transport t/r Suva-Levuka (ca 300 kr per väg)

 • Utdrag ur belastningsregistret (ca 200 kr)

 • Fickpengar

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal

Det absolut bästa med att jobba som volontär var att man aldrig visste hur nästa dag skulle bli.

Denise Eriksson

Summa summarum, gör det! Jag kommer sakna så mycket. Min nya familj, lyxen att få dyka två gånger per dag, alla matlagningtävlingar om vilken hydda som lyckas fixa den bästa vegetariska måltiden......att varje morgon vakna upp och se den färgglada himlen över havet med fötterna i ljummen sand och sist men inte minst, att vara en del av en kamp att göra världen bättre.

Sanna
SannaMexiko