Close
Bästa tiden i mitt liv

Bästa tiden i mitt liv

Hur kan man sätta ord och bilda meningar av känslan att just ha varit med om den bästa tiden i sitt liv? Här får ni mitt försök;

Trots allt bra jag läst om programmet innan och hur det verkade passa mig som fisken i vatten så hade jag inte så där jättehöga förväntningar. Jag var mest nervös och stressad över att ha bestämt att göra någonting helt på egen hand, på andra sidan jorden i 8 hela veckor. Med det sagt så vill jag ge mitt första råd! Boka 12 veckor direkt, inte 4, inte 8, 12! ALLA som jag träffat hade velat vara där längre och jag själv förlängde en vecka och hade utan att blinka stannat längre om jag haft tid och råd.

dykning_mexiko

”…vardag att aldrig använda skor och endast använda schampo och tvål på helgerna.”

Jag tror starkt på att Pez Maya blir vad man själv gör det till. Går man in helhjärtat för att anpassa sig till allt som pågår på base så kommer man utan tvekan få en familj och vänner för livet, ett paradis att kalla hem och ovärdeliga erfarenheter. Ja boat push kan vara kallt och jävligt men vi körde med att det var bästa tiden på dagen och vips så blev det lite roligare. Obligatorisk sten, sax, påse runda om vem som diskar ditt bords tallrikar och bestick den måltiden. Knäppa utmaningar hela tiden, du kan till exempel komma att slicka fett från tebryggaren, inte få raka skägget på 8 veckor, laga mat totalt täckt i sand och imitera olika djur inför alla i communal på kvällen. Det blir ens vardag att aldrig använda skor och endast använda schampo och tvål på helgerna. Sängen är full av sand, men äsch är mer som att ha en liten privat strand nere vid fotändan och ibland en mus eller två. Till slut är man så ett med base att man inte märker av varken iguanerna, ljudet av kompressorn, att maten ibland blir rätt ensidig och att vågorna ibland är så höga att det är ett träningspass att ta sig ut till båtarna. Allt det där skiter man i, för att;

Dykning i Karibiska Havet

Du får dyka i karibiska havet varje dag, du kan ligga i hängmattorna och drömma dig bort bland palmblad och kokosnötter, gå på strandpromenader, meditera till ljudet av vågor och dansa med människor från hela världen på fredagskvällarna. Du kommer ha samtal som du aldrig skulle haft någon annanstans, utan wifi och mobil uppkoppling kommer du både närmare dig själv och alla runt omkring dig. Jag har aldrig förut öppnat upp mig för nya människor som jag gjorde under min tid i Pez Maya och aldrig har jag känt mig så uppskattad och accepterad för precis den jag är.

volontär_mexiko

Uppkopplad på helgerna

Helgerna spenderade vi i Tulum, Playa del Carmen och Cozumel. Dykning, shopping, mopedturer, barer, dans och massa kärlek. Lika skönt som det är att lämna base på lördag morgon, lika skönt är det att komma tillbaka söndag kväll och känna lugnet infinna sig igen. När man inte är van vid att duscha och använda skor varje dag blir det en rätt ansträngande syssla på helgerna. Att vara uppkopplad igen och bland en massa människor känns fort rätt överväldigande. Man får det bästa av två världar under volontärtiden i Pez.

För evigt tacksam

Hade jag kunnat spola tillbaka tiden och börjat om igen hade jag inte tvekat en sekund. Jag har träffat människor som jag känner mig närmare än många jag känt i flera år. Jag har lärt mig så himla mycket, om mig själv, om människor, om havet, koraller, vår planet och om att vara en medmänniska. Att säga hejdå och lämna Mexico är blad det jobbigaste jag någonsin gjort. Är för evigt tacksam för att ha fått uppleva denna resa och har verkligen bara gott att säga om Volontära, GVI och alla staff medlemmar på base.

/Mikaela Edman

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal