Close

Barn och samhälle

I många samhällen i utvecklingsländer är det ofta okunskap (tillsammans med brist på resurser) snarare än ovilja som leder till problem av olika slag. Det är inte meningen att vi västerlänningar ska komma som överlägset upplysta varelser och lära dem hur det ska gå till. Däremot kan vi, med rätt verktyg, hjälpa dessa samhällen att komma en bit på vägen vad gäller att förbättra sin situation, genom undervisning och information. Det gör till exempel väldigt ont att se ett barn bli berövat sina basala rättigheter. Rätten att ha tak över huvudet, ett tryggt hem med mat på bordet eller rätten att gå i skolan. Här kan du volontärarbeta med allt ifrån att bygga en spis till en familj, informera om sköldpaddors behov till en lugn parningsmiljö samt undervisa barn i matematik och engelska. Oavsett vad du väljer kommer du göra en betydelsefull insats.

 • Undervisa i Costa Rica
 • Undervisa barn på Fiji
 • Undervisa barn i Kerala
 • Undervisa munkar i Laos
 • Undervisa barn i Laos
 • Undervisa barn i Mexiko
 • Volontärarbete med barn i Nepal
 • Undervisa barn på Sri Lanka
 • Volontärarbete med barn i Sydafrika
 • Hälsovård utanför Kapstaden
 • Kvinnoprojekt i Sydafrika
 • Hjälp thailändska elefanter till ett nytt liv
 • Undervisa barn i Thailand

Bästa valet jag gjort! Enda jag ångrar är att jag inte bokade längre! Min familj där blev som min egna och jag vill verkligen åka tillbaka!

Emelie IdhFiji

Jag tycker att detta arbete har varit fantastiskt. Det blev inte alls som jag förväntade mig, utan tio gånger bättre. Man har fått följa barnen och lära känna dem. Vissa lärde sig fort vilket var roligt att se. Costa Rica och GVI kommer alltid vara relaterat till kärlek för mig.

Kajsa Kjellström StråthCosta Rica

Jag jobbade på morgonen på "Streets" där vi först gjorde läxor och spelade fotboll eller cricket. Från elva till tre var jag på ett dagis där det gällde att hjälpa till med tandborstning, öva på alfabetet, göra olika aktiviteter och bara allmänt finnas och leka med barnen där. Det levde upp till mina förväntningar och barnen var helt underbara att jobba med!

Linnéa Groth
Linnéa GrothNepal